Κυκλάδες - Νότιο Αιγαίο

leontaritis-mikres-kyklades

Τα νησιά Κουφονήσι, Σχοινούσα, Ηρακλειά και Δονούσα επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, όπου είχε σειρά συναντήσεων με θεσμικούς παράγοντες, φορείς και κατοίκους του νησιού.

Στο Κουφονήσι συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας (Κουφονησίου)       κ.Αντώνη Κωβαίο και τον Αντιδήμαρχο (Κουφονησίου) κ. Παναγιώτη Φωστιέρη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε λεπτομερής και εμπεριστατωμένη αναφορά σε θέματα που απασχολούν το νησί. Οι κ.κ. Αντώνης Κωβαίος και Παναγιώτης Φωστιέρης έθεσαν ως βασική προτεραιότητα την επέκταση της υπάρχουσας μονάδας αφαλάτωσης κατά 600 κυβικά μέτρα και τη βελτίωση του οδικού δικτύου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί ο κ. Λεονταρίτης μαζί με τους τοπικούς παράγοντες επισκέφτηκε το νεοκατασκευασθέν με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, Πολυδύναμο Ιατρείο, το οποίο θα παραδοθεί προς χρήση εντός Οκτωβρίου.

Στη Σχοινούσα είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Μιχάλη Σιγάλα και την Αντιδήμαρχο της Σχοινούσας κα Νικολέτα Σίμου. Η Ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου, η κατασκευή υδατοδεξαμενής και οι βελτιώσεις του σχολικού συγκροτήματος αποτέλεσαν τα κυρίαρχα θέματα-αιτήματα της συνάντησης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο κ. Λεονταρίτης παρέστη στη τελετή έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θέλοντας να αναδείξει με την παρουσία του το ενδιαφέρον και την αγάπη της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου για τη μαθητιώσα νεολαία των Μικρών Κυκλάδων.

Στην Ηρακλειά συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Πέτρο Γαβαλά όπου συζητήθηκε το θέμα της διάνοιξης του δρόμου από το κεντρικό οδικό δίκτυο μέχρι το σπήλαιο του νησιού καθώς και τα έργα τα οποία θα πρέπει να εκτελεστούν για τη βελτίωση του οδικού δικτύου.

Στη Δονούσα κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κοινότητας και τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Πράσινο και Μιχάλη Πράσινο αντίστοιχα, συζήτησαν την υλοποίηση του έργου ύδρευσης του χωριού Καλοταρίτισσα καθώς και την κατασκευή μιας σχολικής αίθουσας προκειμένου να στεγάσει το νηπιαγωγείο στο υπάρχον σχολικό συγκρότημα.

«Οι Μικρές Κυκλάδες αποτελούν έναν επίγειο παράδεισο στην καρδιά του Νοτίου Αιγαίου. Οφείλουμε όλοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν προκειμένου να βελτιώσουμε τις συνθήκες και την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους και τις υποδομές τους. Εμείς ως Περιφέρεια θα είμαστε καθημερινά στο πλευρό τους και θα προσπαθούμε να επιλύουμε τα προβλήματά τους, ακόμα και αυτά που δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητά μας», δήλωσε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης.

X

Απαγορεύεται

Απαγορεύεται η αντιγραφή κειμένου ή/και φωτογραφίας