Κυκλάδες - Νότιο Αιγαίο

paros-kleistoΜε γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή της «Αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων» στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου στη Μάρπησσα Πάρου.

Το έργο κατασκευάζεται σε αγροτεμάχιο δίπλα στο δημοτικό σχολείο Αρχιλόχου- Μάρπησσας, σε οικόπεδο έκτασης 10 στρεμμάτων (δωρεά του Γεώργιου Φραντζή ) ενώ έχει χωρητικότητα 290 θέσεων στην οποία περιλαμβάνεται κεντρική αίθουσα γηπέδου με ξύλινο δάπεδο αγωνιστικών προδιαγραφών, κερκίδες και αποδυτήρια για αθλήματα όπως μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ κ.ά .
Ο ίδιος χώρος θα χρησιμοποιείται και ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (για καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις) με τη δυνατότητα διοργάνωσης συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων και εκθέσεων. Πρόκειται για ένα κλειστό γυμναστήριο σύγχρονων προδιαγραφών και πολλαπλών χρήσεων που γίνεται πραγματικότητα. Θα καλύπτει τις ανάγκες άθλησης των νέων της Πάρου αλλά και θα μπορεί επιπλέον να φιλοξενήσει οποιαδήποτε καλλιτεχνική-πολιτιστική εκδήλωση παρέχοντας υπηρεσία στους ανθρώπους του τόπου.

Για την ιστορία, το έργο μετά από μακροχρόνιες διαδικασίες εντάχτηκε στο Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013 στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου» στον άξονα προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου». Η δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 2.110.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 16%) ωστόσο κατά τη δημοπράτηση ανάθεσης του έργου μειοδότησε η εταιρεία «Κ. Αδαμίδης – Ι. Μονογυιός & ΣΙΑ ΟΕ», με έκπτωση 46%.

 Όπως όλα δείχνουν η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Πάρου θα είναι έτοιμη στις αρχές του καλοκαιριού. Οι πληροφορίες μας λένε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του Πάνελ στην οροφή του Κλειστού γυμναστηρίου.

Πηγή: cyclades24.gr