Κυκλάδες - Νότιο Αιγαίο

Ο Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών κάθε φθινόπωρο είναι η παλαιότερη και ευρύτερη προσπάθεια ευαισθητοποίησης πολιτών για τα απορρίμματα σε ακτές και θάλασσα και αποτελεί πρωτοβουλία του μη-κυβερνητικού οργανισμού Ocean Conservancy.

Ο Δήμος Κέας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της HELMEPA, που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια συντονισμού της εθελοντικής αυτής δράσης στην Ελλάδα, συντόνισε τη διοργάνωση εθελοντικών καθαρισμών ακτών στην Κέα. Τα σχολεία του νησιού μας, με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους, δέχτηκαν να συμμετάσχουν ενεργά στη δράση δείχνοντας την αγάπη τους στη θάλασσας και το φυσικό περιβάλλον.

Με προτεραιότητα την ασφάλεια και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, εκπαιδευτικοί και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κορησσίας καθάρισαν εθελοντικά την παραλία της Κορησσίας. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Κορησσίας ανέλαβαν την παραλία του Βουρκαρίου, κάτι που είχαμε δει την 2η Οκτωβρίου ...

Στη συνέχεια, στη δράση έλαβε μέρος και το Δημοτικό Σχολείο Ιουλίδας. Οι τάξεις Δ και ΣΤ, την Τετάρτη 20/10/2020, καθάρισαν εθελοντικά την παραλία του Οτζιά και η Ε τάξη, την Παρασκευή 23/10/2020, την παραλία των Ποισσών.

Nοιαζόμαστε για τη θάλασσα και το μέλλον μας! Mε την ευκαιρία του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών ας αναλογιστούμε την ευθύνη που έχει ο καθένας μας απέναντι στο τεράστιο πρόβλημα της υπερβολικής χρήσης του πλαστικού και της θαλάσσιας ρύπανσης. Πολλά συγχαρητήρια στους μικρούς και τους μεγάλους εθελοντές μας που συμμετείχαν στον καθαρισμό των ακτών του νησιού μας.

Σύμφωνα με την ετήσια Έκθεση Trash Free Seas, που δημοσίευσε o οργανισμός Ocean Conservancy, πέρσι 940.000 εθελοντές σε 116 χώρες πραγματοποίησαν 7.000 καθαρισμούς συλλέγοντας 9.500 τόνους απορριμμάτων. Τα πολυπληθέστερα απορρίμματα ήταν – με διαφορά – οι περίπου 5 εκατ. συσκευασίες τροφίμων και τα πάνω από 4 εκατ. αποτσίγαρα, γεγονός που αποδεικνύει την ατομική ευθύνη στην παγκόσμια εξάπλωση του προβλήματος.

Δελτίο Ενημέρωσης από το Δήμο Κέας