Κυκλάδες - Νότιο Αιγαίο

donousa-yupiyaya

...και να υποδεχθεί 30/6-2/7 μια μουσική γιορτή με live και dj sets που υπακούουν σε έναν και μοναδικό κανόνα: «παίχτε αγάπη». Μιλήσαμε με τους διοργανωτές και σας έχουμε και mixtape για να ζεσταθείτε.

Η αγαπημένη Δονούσα είναι ένα μικρό ταπεινό νησί στη μέση του Αιγαίου, το οποίο είχα την τύχη να επισκεφθώ για πρώτη φορά πριν καμιά δεκαετία μαζί με το φίλο κι επίτιμο συνδιοργανωτή του Yupiyaya, Παναγιώτη Πιλαφά. Δε δυσκολευτήκαμε ιδιαίτερα να την καψουρευτούμε κι έκτοτε περνάμε για μια βουτιά κάθε καλοκαίρι ανελλιπώς. Διατηρεί ακόμα ένα ρυθμό δικό της, όχι “τουριστικό” κι επιτηδευμένο. Μια μαγική αυθεντικότητα που σίγουρα δοκιμάζεται και θα δοκιμαστεί, αλλά προς το παρόν φαίνεται να βαστά σθεναρά. Είναι κι αυτές οι επτάμισι ώρες από τον Πειραιά που φιλτράρουν τους μη έχοντες υπομονή κι έτσι η ταυτότητά της παραμένει σχετικά αναλλοίωτη».

donousa-yupiyaya1

Ο Φώτης Πολίτης, συνδιοργανωτής του Yupiyaya, κάνει την πιο εύστοχη και συνοπτική παρουσίαση αυτού του νησιού της άγονης γραμμής με την κρυφή ομορφιά και τους ορκισμένους fans. Δίνει και λίγο μυθολογικό trivia, για να έχετε να συζητάτε στο πλοίο της γραμμής. «Απ’ το νησί βέβαια δε λείπει το πάθος κι η ίντριγκα από τα παλιά τα χρόνια μιας κι αναφέρεται στην ελληνική μυθολογία ως τόπος που ο Διόνυσος έκρυψε την Αριάδνη από το Θησέα, γιατί ήταν φαίνεται πρώτης τάξεως κορίτσι και δεν έλεγε να του τη φάει ο μορφονιός». 

Το Yupiyaya δεν αυτοπροσδιορίζεται ως μουσικό φεστιβάλ. Ναι μεν θα κουβαλήσει στο νησί DJs και live acts, που στην πλειοψηφία τους λατρεύουν τη Δονούσα, αλλά προτιμά τον λιγότερο βαρύγδουπο χαρακτηρισμό «μουσική γιορτή». «Ο κάθε καλλιτέχνης έχει επιλεγεί γνωρίζοντας πως το ύφος της δουλειάς ταιριάζει με αυτό που θέλουμε να σημαίνει το Yupiyaya αλλά και με την ατμόσφαιρα της παραλίας του Κέδρου ως καμβά για τις μελωδίες του, άρα δε χρειάζεται πολλή δουλειά σε τούτο το κομμάτι.

Οιήχοιθαποικίλουν, από tropical, balearic, jazz, afro-funk, μέχρι italodisco και house τιςπιοπροχωρημένεςώρες. Όμορφα πράγματα δηλαδή. Σκοπός είναι όλα αυτά να αγκαλιαστούν μεταξύ τους δημιουργώντας ένα πρόγραμμα που θα κυλήσει σα νεράκι. Με τον-πολύτιμο επί του καλλιτεχνικού σκέλους συνεργάτη-Βασίλη Σεβδαλή έχουμε δώσει ιδιαίτερη σημασία στη σειρά εμφάνισης των μουσικών κι εκτιμώ πως το αποτέλεσμα θα είναι απλά φορμιντάμπλ.

Μια σύσταση μόνο τους έχει δοθεί: Παίχτε αγάπη!».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ…