Κυκλάδες - Νότιο Αιγαίο

Ξεκίνησε σήμερα η διανομή υγειονομικού υλικού από την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων σε υλοποίηση πρόσφατης απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, που ελήφθη μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου.

Το υλικό διανεμήθηκε στις υγειονομικές μονάδες του Νομού (Νοσοκομεία - Κέντρα Υγείας - Περιφερειακά και Αγροτικά ιατρεία), στα Σώματα Ασφαλείας (Αστυνομία - Πυροσβεστική - Λιμεναρχεία), στις Ένοπλες Δυνάμεις,  σε οίκους ευγηρίας και στις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Πρόκειται για την πρώτη παρτίδα υγειονομικού υλικού, δεδομένης της έλλειψης που υπάρχει παγκοσμίως στην αγορά,  εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης.

«Στις εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η χώρα και η κοινωνία, θεωρούμε ελάχιστη υποχρέωσή μας να συμμετάσχουμε με κάθε τρόπο στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης και την προστασία της δημόσιας υγείας  από τον ιό COVID-19" δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Λεονταρίτης, επισημαίνοντας πως "οι προσπάθειες των υπηρεσιών για την προμήθεια των αναγκαίων μέσων προστασίας συνεχίζονται και θα ακολουθήσει νέα αποστολή τους»