Κυκλάδες - Νότιο Αιγαίο

Με αφορμή τα νέα μέτρα που αυξάνονται συνεχώς για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωναϊού παγκοσμίως, το Επιμελητήριο Κυκλάδων διαβεβαιώνει ότι συντάσσεται απόλυτα με την άποψη ότι σε αυτή την κρίσιμη περίοδο η δημόσια υγεία είναι η ύψιστη προτεραιότητα όλων, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Για το λόγο αυτό ευχαριστεί ιδιαίτερα τα μέλη του και όλους όσους συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά περιορίζοντας τις επισκέψεις τους στα γραφεία του Επιμελητηρίου και συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην καλύτερη προστασία της υγείας των εργαζομένων του αλλά και της δημόσιας υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό και για την καλύτερη διευκόλυνση του κοινού, ειδικά κατά την παρούσα περίοδο που ισχύουν τα αυξημένα μέτρα προστασίας, καταγράφονται παρακάτω αναλυτικά τα στοιχεία επικοινωνίας για τις διάφορες υπηρεσίες του Επιμελητηρίου:

Για υπηρεσίες που αφορούν το Μητρώο και το Γ.Ε.ΜΗ.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για τις αιτήσεις προέγκρισης δικαιώματος χρήσης επωνυμίας ή/και διακριτικού τίτλου: https://www.e-kyklades.gr/articles/article.jsp?context=103&categoryid=37249&articleid=43138

Για θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για οποιοδήποτε άλλο θέμα: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & fax 22810-86555

Για τις περιπτώσεις που είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία, η εξυπηρέτηση θα γίνεται κατόπιν συνεννόησης με την υπηρεσία στο τηλέφωνο 22810-82346.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την καλύτερη και άμεση ενημέρωση της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις, αναρτά στην επιχειρηματική πύλη e-kyklades.gr κάθε έκτακτο μέτρο ή απόφαση που αφορά τη λειτουργία των επιχειρήσεων. Εξαιτίας όμως του καταιγιστικού ρυθμού των εξελίξεων και των συνεχόμενων μέτρων που λαμβάνονται, συνιστά σε κάθε ενδιαφερόμενο να επικοινωνεί για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνιση απευθείας και με το Υπουργείο Ανάπτυξης στην γραμμή 1520, η οποία δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την παροχή πληροφοριών σε εμπόρους και καταστηματάρχες σχετικά με τα μέτρα που ισχύουν για τον κορωναϊό.

Επιπλέον, το Επιμελητήριο Κυκλάδων βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με όλους τους αρμόδιους φορείς και παρεμβαίνει, όπου χρειάζεται, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τόσο τα γενικότερα προβλήματα της επιχειρηματικής κοινότητας, που προέκυψαν εξαιτίας της πρωτόγνωρης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, όσο και οι ιδιαιτερότητες της τοπικής επιχειρηματικότητας, σε περίπτωση που δεν έχουν συνυπολογιστεί στα γενικότερα μέτρα της κυβέρνησης.

Τέλος, για όσες επιχειρήσεις (εμπορικές, μεταποιητικές, παροχής υπηρεσιών και λοιπών ελευθέρων επαγγελμάτων) παραμείνουν ανοικτές και αποδεδειγμένα ο τζίρος τους παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, το Επιμελητήριο Κυκλάδων ζητά να υπάρξει οριζόντια λύση οικονομικής ενίσχυσης τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους εργαζομένους τους, όπως έχει ήδη προβλεφθεί και για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές.