Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Σε περιπέτεια εξελίχθηκε η απόπειρα δύο τουριστών να κάνουν βόλτα με βοηθητική λέμβο ανοιχτά της Κιμώλου. Ο κυβερνήτης του σκάφους ενημέρωσε το Λιμενικό της Μήλου ότι έχουν χαθεί και άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στη θαλάσσια περιοχή «Μπονάτσα» από ένα περιπολικό και δύο ιδιωτικά σκάφη.

Οι δύο αγνοούμενοι προσήλθαν λίγο αργότερα στο Λιμεναρχείο Μήλου, δηλώνοντας ότι χάλασε η μηχανή του σκάφους και επιβιβάστηκαν στη βοηθητική λέμβο για πλου. Παρασυρόμενοι από τον καιρό, προσέγγισαν την παραλία «Βούδια».

Οι δύο τουρίστες μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Μήλου, από όπου και εξήλθαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μήλου

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μήλου, από τον Κυβερνήτη του υπό ναύλωση Ι/Φ “COSMOLEDO” σημαίας Γαλλίας, ότι δύο αλλοδαποί επιβαίνοντες του σκάφους, είχαν αποπλεύσει με τη βοηθητική λέμβο και έκτοτε αγνοούνται, στη θαλάσσια περιοχή “ΜΠΟΝΑΤΣΑ” ν. Κίμωλου.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή από ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., το Α/Κ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΟΛΑΣ” Ν.Μ 43, καθώς και δύο (02) ιδιωτικά σκάφη.

Οι ανωτέρω αγνοούμενοι, προσήλθαν λίγο αργότερα από μόνοι τους στο Λιμεναρχείο Μήλου και δήλωσαν ότι έχοντας επιβιβαστεί στην βοηθητική λέμβο για πλου, χάλασε η μηχανή και έμειναν ακυβέρνητοι δίχως δυνατότητα επικοινωνίας, ενώ παρασυρόμενοι από τον καιρό, προσέγγισαν τελικώς στην παραλία “ΒΟΥΔΙΑ”. Οι εν λόγω αλλοδαποί, μεταφέρθηκαν προληπτικά με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Κέντρο Υγείας Μήλου, από όπου και εξήλθαν.