Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

syskepsi-epaggelmatiwn

Στη Σίφνο την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016,  συσκέφθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μαριάνθη Σίμου» εκπρόσωποι των επαγγελματικών σωματείων των νησιών Σέριφος, Σίφνος, Κίμωλος και Μήλος και ο Έπαρχος Περιφερειακής Ενότητας Μήλου κ. Νίκος Βενάκης, για να διερευνήσουν τη δυνατότητα ουσιαστικής συνεργασίας των σωματείων τους με στόχο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των νησιών τους. Η συνάντηση, την οποία συντόνισε ο κ. Παναγιώτης Σεϊμανίδης, συνδιοργανώθηκε από τη Λυσιτέλεια, το Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Σίφνου και το Σύλλογο Εμπόρων, Επαγγελματιών και Επισιτισμού Σίφνου.

Η Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και οι εκπρόσωποι των σωματείων όρισαν ωςπρώτο κοινό στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης στα νησιά τους τη χαμηλή και μέση τουριστική περίοδο. Ανέπτυξαν τις πρωτοπόρες δράσεις που μπορούν να υλοποιήσουν από κοινού και συζήτησαν το σχεδιασμό τους.

Ο Έπαρχος Μήλου, αφού δήλωσε υποστηρικτής της διασυλλογικής αυτής δράσης, ενημέρωσε για την τουριστική πολιτική της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ανέλυσε πιθανούς τρόπους χρηματοδότησης των προταθέντων δράσεων.

Κλείνοντας, οι συσκευθέντες υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας και αποφάσισαν την άμεση σύγκλιση νέας, διευρυμένης σύσκεψης, με πιθανότερη ημερομηνία την 25η Ιανουαρίου 2017, όπου θα προσκληθούν να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των τεσσάρων Δήμων.

Στόχος της νέας συνάντησης είναι η χάραξη κοινής τουριστικής πολιτικής των νησιών και η λήψη οριστικών αποφάσεων για τις δράσεις που θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.