Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Στη «μαύρη» λίστα του κορωνοϊού σε σχέση με τις αφίξεις στη Βρετανία μετακινούνται 7 ελληνικά νησιά από την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου. Όπως ανακοίνωσε ο Γραμματέας Μεταφορών της Βρετανικής κυβέρνησης Grant Shapps, Λέσβος, Τήνος, Σέριφος, Μύκονος, Κρήτη, Σαντορίνη και Ζάκυνθος, θα μετακινηθούν από τη λίστα των ασφαλών νησιών σε αυτή της καραντίνας. Αυτό σημαίνει ότι όσοι φτάνουν από τα ελληνικά νησιά στη Βρετανία θα μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων.

Την ώρα που τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αυξάνονται μέρα με τη μέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι αρμόδιες αρχές μετακινούν κάποιες περιοχές από την «ασφαλή λίστα».«Για πρώτη φορά έχουμε τα δεδομένα και την ικανότητα να προσθέσουμε και να αφαιρέσουμε συγκεκριμένα νησιά από την καραντίνα, παρέχοντας παράλληλα τη μέγιστη προστασία για το κοινό», τόνισε ο Γκραντ Σαπς μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, σύμφωνα με βρετανικά μέσα.

Παράλληλα επεσήμανε, ότι δεν θα ακολουθησει το παράδειγμα της Σκωτίας που επιβάλλει υποχρεωτική καραντίνα σε όλες τις αφίξεις πολιτών από την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες που επιστρέφουν από την ηπειρωτική Ελλάδα και άλλα νησιά, συνεχίζουν να θεωρούνται «ασφαλείς» για την ώρα. Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο διάστημα πολλοί βρετανοί που επέστρεψαν από τις διακοπές τους στην Ελλάδα διαγνώστηκαν θετικοί στον κοροναϊό, χωρίς ωστόσο να έχουν εξεταστεί στη χώρα μας, αλλά με την άφιξή τους σε Αγγλία, Σκωτία και Ουαλία.

Πηγή: presspublica.gr