Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου επιστρέφει από τις 25 έως τις 29 Ιουνίου 2023. Με επιμονή, αξιοπιστία και πάθος ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Manuel de Coco, και οι συνεργάτες του, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα θεσμό πρότυπο στο είδος του.

Εκατοντάδες σκηνοθέτες, παραγωγοί, διευθυντές άλλων διεθνών φεστιβάλ, κριτικοί κινηματογράφου, επαγγελματίες του χώρου εμπιστεύτηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια τη διοργάνωση και φυσικά οι θεατές που παρακολουθούν τις ταινίες, έχουν έναν επιπλέον λόγο να επισκεφτούν το νησί κατά τις ημέρες της διεξαγωγής του.

Με αφορμή, λοιπόν, την πέμπτη διοργάνωση, τρεις συνεργάτιδες του Manuel de Coco και του Kimolos International Film Festival, η Κάτια Παντάζη, η Μία Αδαμίδου και η Χριστίνα Παπαθωμά, μίλησαν για το φεστιβάλ αλλά και την ανταπόκριση που έχει από τον κόσμο.

Κάτια Πανταζή: «Από τον 1ο χρόνο κιόλας χτίσαμε ένα γερό brand και παράλληλα αναπτύξαμε σημαντικές συνεργασίες με προσωπικότητες από το χώρο του κινηματογράφου και όχι μόνο, φορείς και οργανώσεις. Το Υπουργείο Πολιτισμού, η ΕΡΤ, ο Δήμος Κιμώλου, ο ΕΟΤ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη, το Cine Tapis Rouge από τον Καναδά, το FIFOG από την Ελβετία είναι μόνο μερικές εξ αυτών. Επίσης όλο και περισσότερα άτομα δηλώνουν ότι θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά στο φεστιβάλ μας. Είναι μια ξεχωριστή κινηματογραφική εμπειρία που αξίζει να ζήσετε!»

Μία Αδαμίδου: «Το φεστιβάλ ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια και εξελίχθηκε σε θεσμό διεθνούς εμβέλειας που προσφέρει μοναδικές κινηματογραφικές εμπειρίες και διεξόδους στους κατοίκους και επισκέπτες της Κιμώλου. Αναδεικνύει νέες φωνές του παγκόσμιου σινεμά, παρουσιάζει στο κοινό μερικές από τις καλύτερες και πιο προσδοκώμενες ταινίες της χρονιάς συνοδεία εκλεκτών προσκεκλημένων, δικαιώνοντας τη φανατική αγάπη των θεατών όλα αυτά τα χρόνια.»

Χριστίνα Παπαθωμά: «Η ανταπόκριση του κόσμου από την Ελλάδα και το εξωτερικό είναι ολοένα και μεγαλύτερη με εκατοντάδες επισκέπτες να πηγαίνουν στο φεστιβάλ. Η ζεστασιά και η αγάπη που λαμβάνουμε από τον κόσμο είναι η κινητήριος δύναμη μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσουμε το φεστιβάλ. Όλα τα υπόλοιπα και συναρπαστικά που έρχονται θα ανακοινωθούν στην ώρα τους».

H ομάδα του KIFF πιο ενισχυμένη από ποτέ αποδεικνύει πως όπου υπάρχει επιμονή και υπομονή, υπάρχει και πρόοδος. Όσο συναντάει εμπόδια, πεισμώνει, τα προσπερνάει και συνεχίζει ακάθεκτη.

Η φετινή αφίσα συμβολίζει το δέντρο που γέρνει αλλά τελικά δεν πέφτει γιατί έχει ριζώσει. Σε πολλές μυθολογίες και θρησκείες, το δέντρο θεωρείται ως το πιο ιερό σύμβολο της ανάπτυξης, του θανάτου και της αναγέννησης.

Την αφίσα έχει σχεδιάσει ο μόνιμος συνεργάτης του KIFF, Αντώνης Κλειδουχάκης.

Διοργάνωση: ΕΙΚΟΝΑ, Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Αιγίδα / Υποστήριξη: ΕΟΤ, Αιγίδα: Δήμος Κιμώλου,

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ 3, ΕΡΤ Νότιο Αιγαίο, Δεύτερο Πρόγραμμα,

Υποστήριξη: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δωροδότης: Χαράλαμπος Βεντούρης / Χορηγοί: Aria Hotels, Sir Athens, Athens Flair, SeaJets, Blue Gem, Psathaki, Monachofolitses, Kimolos Houses, Μπαλκόνι στις Κυκλάδες.