Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Άλλο ένα περιστατικό υγειονομικής ανασφάλειας συνέβη μόλις προχθές στο νησί της Σίφνου. Για ακόμη μια φορά διακομιδή μιας γυναίκας που έπρεπε να μεταφερθεί από τη Σίφνο στο νοσοκομείο της Σύρου, κατέληξε σε περιπέτεια εξαιτίας της κρατικής ανεπάρκειας να αντιμετωπιστεί με σχεδιασμό και οργάνωση, έτσι ώστε το περιστατικό να διακομισθεί έγκαιρα και με ασφάλεια στον προορισμό του και το κυριότερο, η ασθενής και οι δικοί της άνθρωποι, να γλυτώσουν την αγωνία και την ταλαιπωρία της πολύωρης αναμονής.

Και αυτό γιατί; Γιατί όταν ο θάλαμος επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ δίνει εντολή σε πλωτό του λιμενικού από τη Μήλο να παραλάβει την ασθενή από τη Σίφνο, θα έπρεπε τουλάχιστον να γνωρίζει ή σε κάθε περίπτωση να δώσει εντολές έτσι ώστε η διακομιδή να γίνει με το στοιχειώδη εξοπλισμό, δηλαδή κρεβάτι, φορείο ή ράντζο.

Δεν είναι δυνατόν το πλωτό του λιμενικού να φεύγει από τη Μήλο, να φθάνει στη Σίφνο και τότε να ανακαλύπτουν ότι δεν διέθετε τον εξοπλισμό….Αποτέλεσμα αναχώρησε άπρακτο και βεβαίως για άλλη μια φορά η «αυτορρύθμιση» της αγοράς λειτούργησε με την κλήση ιδιωτικού πλωτού που βεβαίως με καθυστέρηση κάποιων ωρών προχώρησε στη διακομιδή….

Συμπέρασμα, η κρατική μέριμνα από αμέριμνη έως αδιάφορη, πρόθυμη όμως να εκχωρήσει τις αρμοδιότητες της στους κατάλληλους ιδιώτες, που φυσικά πλουτίζουν από τον κρατικό κορβανά και από τις τσέπες των φορολογούμενων, που κατά τον κ. Μητσοτάκη έχουν φοροελαφρυνθεί τα μέγιστα…

Νίκος Συρμαλένιος

Υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

[ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ]