Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

skytalh

Ολοκληρώνοντας τον τέταρτο κύκλο του στην Αθήνα, το εκπαιδευτικό κινητικό πρόγραμμα Σκυτάλη απλώνεται και προσεγγίζει για πρώτη φορά και άλλα μέρη της Ελλάδας. Μετά τη Μυτιλήνη, η Σκυτάλη ταξιδεύει στα νησιά της Σίφνου και της Σερίφου, όπου θα πραγματοποιηθεί μια σειρά μαθημάτων με μαθητές Δημοτικών Σχολείων και μια παράσταση, που θα περιλαμβάνει και παρουσίαση του προγράμματος...Συγκριμένα, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

- μια σειρά 5 δίωρων συναντήσεων με τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων Σίφνου και Σερίφου συνολικής διάρκειας δέκα ημερών,
- μια παρουσίαση γύρω από το πρόγραμμα της Σκυτάλης και τις πρακτικές του,
- προβολή βίντεο και αποσπασμάτων από τις δράσεις στην Αθήνα,
- μια έκθεση με τις ζωγραφιές των συμμετεχόντων μαθητών και, τέλος,
- την παράσταση των χορευτών και των μαθητών του κάθε νησιού.

Οι παραστάσεις αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της πορείας που διαγράφει η Σκυτάλη κάθε χρόνο, καθώς σε αυτές ενώνονται τα διαφορετικά στάδια του πολυδιάστατου αυτού κινητικού προγράμματος. Εμπνέονται από τις βασικές κινητικές δράσεις της «πτώσης» και του «κυνηγητού», απλές, καθημερινές δράσεις, συμβολικά φορτισμένες, αφορμές συνάντησης με τον κόσμο του χορού, με τον εαυτό μας και την κοινότητα.

Η τελική παρουσίαση του προγράμματος και οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Ίδρυμα Πρόκου στην Απολλωνία της Σίφνου, το Σάββατο 2 Απριλίου και στην Αίθουσα εκδηλώσεων Ίσαλος στο Λιβάδι Σερίφου, το Σάββατο 9 Απριλίου.