Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019, ο διακεκριμένος σολίστ και καθηγητής κλασικής κιθάρας Δημήτρης Κουρζάκης επισκέφθηκε για ακόμα μια φορά το Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου, συνεχίζοντας την ετήσια παράδοση και ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη σχολική χρονιά.

Οι μαθητές κιθάρας του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου, μικροί και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να παίξουν στον Δημήτρη Κουρζάκη και να κάνουν ένα ατομικό μάθημα, μικρής ή μεγαλύτερης διάρκειας, ανάλογα με το επίπεδο, μα υψηλής ποιότητας. Επίσης, εν όψει και της θερινής συναυλίας του Μουσικού Εργαστηρίου οι μαθητές έπαιξαν μέρος ή το σύνολο του προγράμματος, κερδίζοντας έτσι σημαντικές συμβουλές, παρατηρήσεις και ενθάρρυνση.

Οι μαθητές δούλεψαν με ενθουσιασμό και ευχαρίστηση και ο Δημήτρης Κουρζάκης δίδαξε μαθητές όλων των ηλικιών για περισσότερες από πέντε ώρες με αμείωτη ενέργεια! Τον ευχαριστούμε θερμά!

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία του John S. Fafalios Foundation στο πλαίσιο της αναβάθμισης των καλοκαιρινών συναυλιών των Μουσικών Εργαστηρίων του Συνδέσμου «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας».

Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019, οι μαθητές κιθάρας του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου «Φραγκίσκη Ψαχαροπουλου – Καρορη» μαζί με τους δασκάλους τους Τάκη Γιαννόπουλο και Νικήτα Μιχαλόπουλο υποδέχτηκαν στις αίθουσες του Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» τον διακεκριμένο σολίστ και καθηγητή κλασικής κιθάρας Δημήτρη Κουρζάκη.

Ο υπεύθυνος κιθάρας των μουσικών εργαστηρίων του συνδέσμου «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» συνομίλησε με τους νεαρούς κιθαρίστες , οι οποίοι είχαν χωριστεί σε δύο ηλικιακές ομάδες, αυτή του δημοτικού και αυτή του γυμνασίου – λυκείου. Στην πρώτη ομάδα, ο Δημήτρης Κουρζάκης μίλησε στους μικρούς μαθητές για την κλασική μουσική, ενώ στη δεύτερη ομάδα, των μεγαλύτερων σπουδαστών κιθάρας, μίλησε για τη μορφολογική ανάλυση ενός έργου του Βραζιλιάνου σύνθετη H.Villa-Lobos.

Στο τέλος αρκετοί μαθητές έπαιξαν από ένα μουσικό κομμάτι ενώπιον των συμμαθητών τους, με τον Δημήτρη Κουρζακη να τους δίνει τεχνικές αλλά και μουσικές συμβουλές.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία του John S. Fafalios Foundation στο πλαίσιο της αναβάθμισης των καλοκαιρινών συναυλιών των Μουσικών Εργαστηρίων του Συνδέσμου «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το σεμινάριο στη σελίδα του Εργαστηρίου στο Facebook!