Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Οι καλοκαιρινές βραδιές του Cine Καλησπερίτη στο Κάστρο και τις παραλίες της Κιμώλου θα έχουν άλλο χρώμα κάτω από τα αστέρια, 9η χρονιά που ο βραβευμένος Cine Καλησπερίτης θα σας χαρίσει στιγμές μαγικές με την απλότητά του. 

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Κιμώλου φέτος, το «Kimolos Experience» Festival 2022, ξεκινά για δεύτερη χρονιά, με ξεχωριστή διάθεση και δράσεις. Ανοίγει αυλαία με το υπαίθριο μετακινούμενο σινεμά, συμπεριλαμβάνοντας Θεατρικές παραστάσεις, Συναυλίες, Εικαστικά Εργαστήρια, Διαλέξεις, πεζοπορίες στο Σκιάδι και με παρουσιάσεις βιβλίων. 

Σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την στήριξη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, του Cyclades Preservation Fund, του Ταμείου Προστασίας των Κυκλάδων που υποστηρίζει τοπικές πρωτοβουλίες για τη βιώσιμη διαχείριση του περιβάλλοντος, και του Cine Doc Island Film Festival που ταξιδεύει στα νησιά μας με ταινίες μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ).

Το πρόγραμμά του «Kimolos Experience» Festival 2022, ανοίγει την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 9.15 μ.μ στο ΚΑΣΤΡΟ, ο Cine Καλησπερίτης με την ταινία Nelyubov/ Loveless , «Χωρίς Αγάπη» (2017), διάρκειας 127΄ σε σενάριο & σκηνοθεσία Αντρέι Ζβιάνγκιντσεφ. Πρόκειται για μια δραματική Ρωσογαλλική παραγωγή. Ο σκηνοθέτης σκιαγραφεί το ασυμβίβαστο πορτρέτο μιας οικογένειας που ζει χωρίς αγάπη.

Η Zhenya και ο Μπόρις έχουν αποφασίσει να πάρουν διαζύγιο. Και οι δύο βρίσκονται πλέον σε άλλη σχέση, αναζητούν αγοραστές για το σπίτι τους και φαίνονται έτοιμοι να προχωρήσουν στην καινούργια τους ζωή με μία λεπτομέρεια ακόμη να στέκεται στο δρόμο τους: ο 12χρονος γιος τους, παιδί που δεν ήθελαν ποτέ να αποκτήσουν. Κανένας από τους δύο δε θέλει να αναλάβει την ανατροφή του και η μοίρα δίνει αναπάντεχη λύση στο δίλλημα τους όταν το αγόρι το σκάει από το σπίτι και εξαφανίζεται. Θερμές ευχαριστίες στην εταιρεία διανομής ROSEBUD 21 για την προσφορά της που έχει πλέον ταυτιστεί με τη δημιουργική πορεία του Cine Καλησπερίτη. Ευχαριστίες από καρδιάς επίσης αποδίδουμε στους δημιουργούς και στις εταιρείες διανομής όσων ταινιών ακολουθήσουν Ο Cine Καλησπερίτης σας περιμένει να σας συντροφεύσει παρέα με το φως του έναστρου Κιμωλιάτικου ουρανού για να ζήσετε μια αξέχαστη καλοκαιρινή εμπειρία.

Υγειονομικό πρωτόκολλο: Σύμφωνα με το ΦΕΚ Τεύχος Β 2676/31.05.2022, δεδομένου ότι δεν χρησιμοποιούνται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης για την είσοδο στα θερινά σινεμά μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2022, ισχύει μόνο το υγειονομικό μέτρο της ισχυρής σύστασης για χρήση μάσκας σε χώρους με συνωστισμό. Επιπλέον, τουλάχιστον έως τα τέλη Αυγούστου, οι κινηματογράφοι λειτουργούν χωρίς περιορισμούς στην πληρότητα. Απαιτείται η τοποθέτηση/χρήση αλκοολούχου διαλύματος περιεκτικότητας άνω του εβδομήντα τοις εκατό (70%) για την αντισηψία χεριών.

Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου «Κιμωλίστες» (ΑΜΚΕ)