Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Το ακούσαμε και αυτό: «Το νησί βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη που οδηγεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων. Ο συνδυασμός «Δράση & Όραμα» αποτελεί την εγγυήτρια δύναμη της ανάπτυξης, της προόδου και της ευημερίας της Κιμώλου. Βρισκόμαστε διαρκώς δίπλα στους πολίτες και τα προβλήματά τους. Η ολοκλήρωση των έργων μας δεν είναι υπόσχεση. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ»!!!

Μήπως ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν, διότι η Κίμωλος βρίσκεται στον «αυτόματο πιλότο»!!!

Επειδή από μεγάλα λόγια, φτηνές δικαιολογίες, ανούσιες παροχολογίες και κατασκευασμένες υπερβολές είμαστε χορτασμένοι και δυστυχώς πολύ προδομένοι, ποιο είναι το συνολικό έργο από το οποίο ωφελήθηκε η κιμωλιάτικη κοινωνία από τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Εμμ. Βεντούρη στα εννέα (9) χρόνια που ηγείται της Διοίκησης του Δήμου Κιμώλου και ποιο είναι το πρόσημο της δικής του συμμετοχής στα κοινά, δεδομένου ότι αντί για ανάπτυξη και πρόοδο στην Κίμωλο λέμε «κάθε πέρσι και καλύτερα»; Το αποτέλεσμα της αυτοψίας το γνωρίζουμε όλοι μας, παρόλο που κάποιοι μάταια προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο εγκληματώντας εις βάρος της πατρίδας τους και του μέλλοντος των παιδιών μας κατασκευάζοντας εις γνώση τους ψέματα. Όμως, όποιος αναγνωρίζει έστω υποκριτικά ότι κάνει «λάθος» επιλογές, δεν πετάει αναίτια λάσπη στους άλλους για να κρυφτεί.

Αποτελεί θεσμική πρόκληση και μικρόψυχη πολιτική κατάντια, με τις ευλογίες του Κωνσταντίνου Εμμ. Βεντούρη, να φτάνουμε στο απαράδεκτο σημείο να προσβάλλονται οι ικανότητες ως στοιχείο της προσωπικότητας και να θίγεται βάναυσα η τιμή και η υπόληψη συγκεκριμένων πολύ άξιων Δημοτικών Συμβούλων και δη γυναικών.  Εκ μόνου του λόγου ότι είχαν το θάρρος, την ευθυκρισία και την ειλικρίνεια να σηκώσουν το ανάστημά τους, να παραιτηθούν ευγενικά τηρώντας τα προσχήματα από μέλη της παράταξής του και να πρωτοστατήσουν σε μία νέα ελπιδοφόρα προσπάθεια για τον τόπο.

Δεν μιλάμε για μία ή δύο τυχαίες ή συμπτωματικές παραιτήσεις από τη Δημοτική Παράταξη «Δράση & Όραμα» αλλά για ένα τσουνάμι οκτώ (8) διαδοχικών παραιτήσεων σε σύνολο δεκαεπτά (17) μελών, ασυνήθιστο φαινόμενο που σίγουρα κρύβει βαθύτερα αίτια (!). Είναι απολύτως καταδικαστέα η άκρως αντιδημοκρατική, χυδαία και ρατσιστική λεκτική επίθεση με μειωτικούς χαρακτηρισμούς «δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στους ρόλους και τις τιμητικές θέσεις που τους αποδόθηκαν» εναντίον των συγκεκριμένων Δημοτικών Συμβούλων που είχαν το θάρρος και την παρρησία και στην τελική ανάλυση το δικαίωμα να απομακρυνθούν από μια πολιτική κίνηση που έκριναν ότι δεν τους εκφράζει πλέον και να εισχωρήσουν σε μία νέα.

Μετά την αποχώρηση περισσότερων απογοητευμένων μελών από την Παράταξη «Δράση & Όραμα», ορισμένοι από αυτούς εντάχθηκαν στο δυναμικό της δικής μας κίνησης ΠΟΛΙΤΩΝ με την επωνυμία «Αλλαγή πλεύσης». Πόση υποκρισία πια να διατείνεται ανακόλουθα ο Κωνσταντίνος Εμμ. Βεντούρης ότι η Δημοτική Παράταξη «Αλλαγή Πλεύσης» αποτελεί «κίβδηλη παρθενογένεση», η οποία βασίζεται στις χρεοκοπημένες Δημοτικές Παρατάξεις της μειοψηφίας, αφού ο ίδιος γνωρίζει καλά ότι η Δημοτική Παράταξη «Αλλαγή πλεύσης» απαρτίζεται και από μέλη που ανήκαν στη δική του Παράταξη και ουδεμία σχέση είχαν ή έχουν με τις απερχόμενες μειοψηφίες; Η Δημοτική Παράταξη «Αλλαγή Πλεύσης», όπως έχει ανακοινωθεί, είναι μία πολυσυλλεκτική κίνηση και περιλαμβάνει μέλη χωρίς πολιτικά στεγανά, ενώ τα περισσότερα μέλη της ασχολούνται πρώτη φορά με τα κοινά (!).

Σε κάθε περίπτωση, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που αποχώρησαν από μέλη της παρελθούσης Δημοτικής Αρχής έλαβαν το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων στις προηγούμενες εκλογές και, ως εκ τούτου, σε αυτούς βασίστηκε η εκλογική επιτυχία του συνδυασμού “Δράση & Όραμα”, εκπλησσόμαστε με την αντίφαση να αξιολογείται από τον Κωνσταντίνο Εμμ. Βεντούρη όπως τον συμφέρει, δηλαδή «με δύο μέτρα και δύο σταθμά» η ετυμηγορία του εκλογικού αποτελέσματος (!).

Δεν θα υποστηρίξουμε ξένους σε εμάς πολιτικούς σχηματισμούς, αν και μας κάνει αρνητική εντύπωση να αποκαλούνται «χρεοκοπημένες» οι νόμιμα εκλεγμένες Δημοτικές Παρατάξεις της μειοψηφίας του Δήμου Κιμώλου. Δεν θα έπρεπε, όμως, να μας αφορούν τα εσωκομματικά καμίας παράταξης αλλά η δημοσιονομική κατάσταση του ίδιου του Δήμου. Ποιος, λοιπόν, δεν παραδέχεται ότι με ευθύνη της Διοίκησης του Κωνσταντίνου Εμμ. Βεντούρη και της ομάδας του ο Δήμος Κιμώλου τελεί σε διαρκή προβληματική κατάσταση οικονομικού μαρασμού και «ελεγχόμενης χρεοκοπίας»;

Εμείς τώρα έχουμε τη δυνατότητα, με τη δύναμη της ψήφου, να αλλάξουμε την εκτροχιασμένη πορεία της Κιμώλου. Το ερώτημα είναι θα εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία αυτή ή θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με αφέλεια; Σίγουρα έχουμε δικαίωμα να επιλέγουμε στην εξουσία ακόμη και λάθος ανθρώπους. Στην Κίμωλο, όμως, δεν έχουμε πια την πολυτέλεια του χρόνου, δεν πρέπει να χάσουμε και άλλες δυσεύρετες ευκαιρίες. Ήδη παρήλθε αναξιοποίητη μια δεκαετία με μια Κίμωλο να βρίσκεται σε τέλμα και να μην μπορεί να ορθοποδήσει. Πότε, επιτέλους, θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας, για να δούμε στον τόπο μας μια άσπρη μέρα; Τώρα που υπάρχει αξιόπιστη και έμπειρη εναλλακτική λύση οφείλουμε να την εκμεταλλευτούμε!

Αφού για εννέα (9) ολόκληρα χρόνια ο Κωνσταντίνος Εμμ. Βεντούρης και η ομάδα του δεν έπραξε τίποτα για την πατρίδα του, θα πράξει από το δέκατο (10) χρόνο και μετά, λίγο πριν τη συνταξιοδότησή του; Μήπως όλα γίνονται για τη θεσούλα και τις απολαβές του Δημάρχου και ουδόλως μας ενδιαφέρει ο αναπτυξιακός σχεδιασμός; Άλλοι με συνείδηση και σκέψη καθαρή θα ντρέπονταν στη θέση του να διεκδικούν την ψήφο μας, δεδομένου ότι όλοι γνωρίζουμε πια τις ψεύτικες υποσχέσεις, με τις οποίες ο άνθρωπος αυτός μας παραμύθιαζε συστηματικά, μόνο και μόνο για να ανέλθει στο αξίωμα του Δημάρχου, δεσμεύσεις τις οποίες ποδοπατούσε την αμέσως επόμενη ημέρα της εκλογής του!

Κάποιοι νομίζουν ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου…. Κάποιοι νομίζουν ότι έχουμε IQ ραδικιού…. Κάποιοι νομίζουν ότι έχουμε μάθει να ζούμε σαν δούλοι και ευχαριστιόμαστε με την κατάσταση αυτή…. Η ανοχή έχει και τα όριά της! Έρχεται η ευκαιρία να αποτινάξουμε το ζυγό της αυταρχικότητας, της αλαζονείας και του ψεύδους και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας που κάποιοι σκοπίμως μας κρύβουν!

Εμείς δεσμευόμαστε για την πλήρη ολοκλήρωση των έργων μας στα χρονικά πλαίσια της επόμενης αυτοδιοικητικής θητείας, έργων που θα σας ανακοινώσουμε σύντομα στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ μας. Ήρθε η ώρα να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας ενώπιον της κάλπης και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

ΤΗΝ 8η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ, ΘΑΡΡΟΣ, ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΗΘΟΣ

ΤΗΝ 8η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΝΙΚ. ΣΑΡΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ

ΤΗΝ 8η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ «ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ»

ΤΗΝ 9η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ «ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ»

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ!!!

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιμώλου

Βασίλης Ν. Σάρδης