Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ψηφοφόρους μας, ο δημοτικός συνδυασμός μας, στα πλαίσια της 1ης Ειδικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κιμώλου περί λογοδοσίας της δημοτικής αρχής, πρότεινε πέντε θέματα συζήτησης.

Όπως προκύπτει, το ένα προτεινόμενο θέμα του συνδυασμού μας αναφορικά με τη σκοπιμότητα της παράλειψης συγκρότησης σημαντικότατων οργάνων όπως ο Συμπαραστάτης του Δημότη και η Τουριστική Επιτροπή προκάλεσε τη διέγερση των αντανακλαστικών της δημοτικής αρχής, ώστε εσπευσμένα (ίσως και αγχωμένα) να εκδώσει πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ίδια ημέρα (24/02) με διαφορά λίγων ωρών, μόλις επτά, μετά από την Ειδική Συνεδρίαση λογοδοσίας.

Μάλιστα, στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται τα εξής δύο θέματα συζήτησης:

Λήψη απόφασης για τον καθορισμό του περιεχομένου πράξης προκήρυξης επιλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

Λήψη απόφασης ορισμού μελών για τη συγκρότηση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Κιμώλου.

Όταν οι άλλοι νησιωτικοί δήμοι (Πάτμου, Τήνου, Δυτικής Λέσβου) έχουν ήδη δημοσιεύσει τη σχετική προκήρυξη, με τον Δήμο Πάτμου να έχει ήδη συνεδριάσει για την επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη, στον Δήμο Κιμώλου πρέπει να επισημάνουμε τα αυτονόητα.

Όταν οι άλλοι νησιωτικοί δήμοι (Σίφνου, Μήλου) έχουν συγκροτήσει την Τουριστική Επιτροπή κι έχει πραγματοποιήσει την πρώτη της συνεδρίαση, στον Δήμο Κιμώλου αναζητούμε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.

Διαβεβαιώνουμε άπαντες, ότι με αίσθημα υπευθυνότητας, μακριά κι έξω από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, θα υπερασπιστούμε την ορθή κι εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Κιμώλου, την ανάπτυξη του νησιού και την ευημερία των κατοίκων του.

Ο εκπρόσωπος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΚΙΜΩΛΟΣ: ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ»

Βασίλειος Ν. Σάρδης

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΙΜΩΛΟΥ ΠΕΡΙ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 24 ΦΕ ΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

ΣΑΡΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: Συζήτηση για την εκ νέου μίσθωση της περατωθείσης την 31.12.2023 σύμβασης της μίσθωσης του κτιρίου ιδιοκτησίας Νικολάου και Ανδρέα Χαλκιόπουλου, στην περιοχή «Σωτήρα» για τη λειτουργία εντός αυτής του ΚΕΠ Δήμου Κιμώλου.

ΑΦΕΝΤΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ: Σκοπιμότητα της παράλειψης συγκρότησης σημαντικότατων οργάνων του Δήμου Κιμώλου, όπως ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης που θα έπρεπε να έχει καθοριστεί υποχρεωτικά έως το τέλος Φεβρουαρίου 2024 και η Τουριστική Επιτροπή που δεν μπορεί να λειτουργήσει την πλέον παραγωγική για αυτήν περίοδο.

ΤΣΑΚΑΛΗΣ ΗΛΙΑΣ: Απολογισμοί, Ισολογισμοί και Αποτελέσματα Χρήσης ετών 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 και 2023 συμπεριλαμβανομένων των αντίστοιχων Απολογισμών της Σχολικής Επιτροπής και πώς θα αναπληρωθούν κατόπιν της κατάργησης της Οικονομικής Επιτροπής.

ΒΕΝΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ: Άρνηση εκτέλεσης καθηκόντων άμισθου Αντιδημάρχου που παρά την υποχρέωση παραμονής στον τόπο διορισμού του απουσιάζει σχεδόν δύο μήνες χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιμώλου από την 9η Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα και συζήτηση για την έως σήμερα προσφορά του στο Δήμο Κιμώλου.

ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ: Απολογισμός της εκμίσθωσης του Δημοτικού ακινήτου στην περιοχή της Ψάθης της Νήσου Κιμώλου, εκκρεμότητες παλαιάς μίσθωσης, επανεκτίμηση της χρήσης του, προσδιορισμός των αναγκών και προγραμματισμός της άμεσης επαναλειτουργίας του υπό το καθεστώς της νέας μίσθωσης.

Ο εκπρόσωπος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΚΙΜΩΛΟΣ: ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ»

Βασίλειος Ν. Σάρδης