Μήλος

Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

kimolos-monopatia17a

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο προγραμματισμένος, από την Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου «Κιμωλίστες» και τον Δήμο Κιμώλου, καθαρισμός μονοπατιών.

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε σε δύο τετραήμερα, το πρώτο την περίοδο της Πρωτομαγιάς, οπότε και συμμετείχαν, πέραν των διοργανωτών, 11 άτομα και το δεύτερο την περίοδο του Αγ. Πνεύματος, οπότε και συμμετείχαν 14 άτομα.

Ο αρχικά τεθείς και τελικά επιτευχθείς στόχος, ήταν να καθαριστούν μονοπάτια στην περιοχή του Παλιόκαστρου, τα οποία οδηγούν στην κορυφή (ύψους 364μ.), στην «Σπηλιά της Κονσολίνας», στην περιοχή «Αχλαδιές» και στην περιοχή του «Γαμπά», έτσι ώστε να αποδοθούν στη χρήση τόσο των επισκεπτών – πεζοπόρων, όσο και των ντόπιων.

Τυχόν οργανωτικές αδυναμίες και αστοχίες σε υλικά δεν μας αποθάρρυναν και δεν στάθηκαν ικανά να μας εμποδίσουν, αντίθετα μας έκαναν εμπειρότερους και κατά συνέπεια πιο αποτελεσματικούς για μελλοντικές παρόμοιες δράσεις.

kimolos-monopatia17

Οι Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου «Κιμωλίστες» ευχαριστούν:

-Τους εθελοντές πεζοπόρους – ορειβάτες, που ταξίδεψαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας, για την εθελοντική τους εργασία αλλά και την ενίσχυση σε υλικά μέσα.

-Τον Δήμο Κιμώλου, για την υλική και την εν γένει στήριξή του.

-Τους επαγγελματίες της Κιμώλου (και τον συμπατριώτη μας ιδιοκτήτη φούρνου στην Μήλο), οι οποίοι με τις πάσης φύσεως προσφορές τους στήριξαν υλικά το εγχείρημά μας.

-Τον κάθε ένα Κιμωλιάτη, που βοήθησε με τον τρόπο του και αγκάλιασε τη δράση.

Η βοήθεια όλων σας ήταν καταλυτική για την επίτευξη του φετινού αποτελέσματος αλλά και ενθαρρυντική, ώστε να μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε και σιγά – σιγά να σχεδιάζουμε και να προετοιμάζουμε την επόμενη συνάντησή μας στα Κιμωλιάτικα μονοπάτια.

kimolos-monopatia17b

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την δράση εδώ...