Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Η Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου «Κιμωλίστες» (ΑΜΚΕ), ξεκινά την προσπάθεια διάσωσης των εθίμων του νησιού μας με την συλλογή παλιών βίντεο, τα οποία χρονολογούνται 15 με 20 χρόνια πριν.

«Χρειαζόμαστε την βοήθειά σας ώστε να ανακαλύψουμε όσους έχουν στην κατοχή τους βίντεο από οικογενειακές γιορτές και εκδηλώσεις, τα οποία με την άδειά τους θα τα ομαδοποιήσουμε με σκοπό να ετοιμάσουμε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα.

Σκοπός του εγχειρήματός μας είναι το οπτικό υλικό να καταχωρηθεί ανάλογα με την ημερομηνία λήψης του, να καταγραφεί το όνομα της οικογένειας που το διαθέτει κάνοντας παράλληλη καταγραφή των λαογραφικών Κιμωλιάτικων δραστηριοτήτων όπως: Κάλαντα, Γάμος, Βάπτιση, Αλώνισμα, Κλήδωνα, Καρναβάλι και τα λοιπά.

Θέλοντας να γνωρίσουν οι νεότεροι και οι επισκέπτες την Κιμωλιάτικη Παράδοση θα εντάξουμε την παρουσίαση του ολοκληρωμένου βίντεο που θα προκύψει στις προβολές του Cine Καλησπερίτη.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο τηλ. 6944665646 , για περαιτέρω ενημέρωσή σας. Αναμένουμε με νοσταλγική διάθεση να πραγματοποιήσουμε το ταξίδι αυτό στο χρόνο μαζί σας.»