Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

«Δεν λέμε ποτέ όχι όταν ένα νησί μας καλεί» αναφέρει η αποστολή της «+πλευσης» που επέστρεψε τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη στην Κίμωλο όπως είχε άλλωστε ανακοινώσει. Από την Παρασκευή 11 μέχρι και Κυριακή 13 Οκτωβρίου, με την αδειοδότηση και από την αρμόδια 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, η «+πλευση» πραγματοποίησε πλήθος δράσεων στο νησί της Κιμώλου, μοιράζοντας χαμόγελα και χαρούμενες στιγμές.

Οι εθελοντές της «+πλευσης» προσέφεραν δωρεάν εξειδικευμένες εξετάσεις και υπηρεσίες σε 17 διαφορετικές ιατρικές ειδικότητες και παραϊατρικές υπηρεσίες, ενώ παράλληλα συνέλεξαν από τους κατοίκους που το επιθυμούν δείγματα αίματος για πλήρη ανάλυση σε εξειδικευμένα και πιστοποιημένα εργαστήρια.

sympleysis kimolos iatreio1019

Για μία ακόμη φορά στην Κίμωλο, τα ιατρεία της «+πλευσης» γέμισαν κόσμο!

Δεκάδες ήταν οι κάτοικοι της Κιμώλου που βρίσκονταν πριν την ώρα λειτουργίας των ιατρείων της «+πλευσης» στους χώρους που τα φιλοξενούν, έχοντας ξεκινήσει ήδη από την ομάδα λήψης δειγμάτων αίματος, την δεύτερη ημέρα παρουσίας της στο νησί.

Αμέσως μετά την άφιξή μας στο νησί, οι εθελοντές της +πλευσης μετέφεραν τον εξοπλισμό τους στους τρεις χώρους που θα στεγάσουν τις 17 ειδικότητες ιατρείων, ώστε να υποδεχθούν τους κατοίκους της Κιμώλου.

sympleysis kimolos sxoleio1019

Περισσότερες οδοντιατρικές υπηρεσίες στους νησιώτες, για να μας υποδέχονται τα πιο λαμπερά χαμόγελα!

Διευρύνονται ακόμη περισσότερο οι ήδη μεγάλες δυνατότητες της οδοντιατρικής ομάδας της «+πλευσης», προκειμένου να παρέχονται ακόμη πληρέστερες και αποτελεσματικότερες υπηρεσίες στους κατοίκους των ακριτικών και απομονωμένων νησιών, ξεκινώντας από την Κίμωλο.

Η Φθινοπωρινή Αποστολή 2019 στην Κίμωλο περιλάμβανε όμως και μία σειρά άλλων δραστηριοτήτων.

«Δώσαμε στα παιδιά των σχολείων της Κιμώλου τα δώρα που φέραμε μαζί μας, τους μιλήσαμε για το κάπνισμα, αλλά η παρουσία του Κώστα Τσαρτσαρή στην αποστολή της «+πλευσης» αποδείχθηκε αδύνατο να ξεπεραστεί σε απήχηση...»

Οι εθελοντές της «+πλευσης» μετά το στήσιμο των ιατρείων στο Αφεντάκειο, το Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο και το Δημοτικό Σχολείο της Κιμώλου, ξεκίνησαν τις προγραμματισμένες δράσεις με την παράδοση του ηλεκτρονικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού και υλικών στα σχολεία του νησιού.

Αμέσως μετά, στο Δημοτικό Σχολείο Κιμώλου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Smoke Free Greece για τους μαθητές του, με συζήτηση, ενημερωτικό υλικό και διαδραστικό παιχνίδι.

sympleysis kimolos tsartsaris1019

Ενώ μιλάγαμε με τα παιδιά της Κιμώλου... έφυγε στον αιφνιδιασμό ο Τσαρτσαρής!

Την παράσταση ωστόσο έκλεψε ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο διεθνής μας καλαθοσφαιριστής που συμμετέχει στην Φθινοπωρινή Αποστολή 2019 της «+πλευσης». Μίλησε στα παιδιά για τον αθλητισμό και το μπάσκετ και έπαιξε μαζί τους -και μαζί μας- δίνοντας ιδιαίτερο χρώμα στην βραδιά.

Στην συνέχεια της βραδιάς, είχαμε λίγο χρόνο ξεκούρασης, πριν ανοίξουν τα ιατρεία, το πρωί του Σαββάτου...

sympleysis kimolos tsartsaris1019b

«Μαθαίνουμε τα παιδιά των νησιών να κολυμπούν σωστά και με ασφάλεια!»

Την ώρα που τα ιατρεία της +πλευσης υποδέχονταν τους κατοίκους της Κιμώλου, ένας ακόμη εθελοντής έπεφτε στη θάλασσα, με παιδιά του νησιού, για να τα μάθει βασικά στοιχεία της κολύμβησης.

Ο Νίκος Σημαντήρας, μέλος από παιδί των εθνικών ομάδων κολύμβησης με σημαντικές διακρίσεις και μέχρι σήμερα συμμετοχές σε διοργανώσεις κολύμβησης και τριάθλου. Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ, με δημοσιευμένο επιστημονικό έργο, προπονητής κλιμακίου της εθνικής αλλά και ιδιωτών και πιστοποιημένος ναυαγοσώστης, εντάχθηκε στην Φθινοπωρινή Αποστολή 2019 στην Κίμωλο για να προσθέσει την δική του γνώση στις δράσεις της και να την μοιραστεί με τα παιδιά.

Ο εξαιρετικός καιρός, παρά τα μέσα Οκτωβρίου, βοήθησε ώστε το μάθημα να κυλίσει πολύ ευχάριστα για τα παιδιά, κάνοντας και πολλούς από τους μεγαλύτερους να θέλουν να βουτήξουν...

sympleysis kimolos thalassa1019