Μήλος

Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

«Εξ αφορμής της με Α.Π 1736/07-12-2018 Επιστολής του δημάρχου Κιμώλου κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΕΝΤΟΥΡΗ προς τον Πρωθυπουργό και προς τους Υπουργούς, με θέμα <ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΚΙΜΩΛΟΥ>, όπου καταγράφονται τα προβλήματα που έχουν προκύψει από δεκαετίες και πλέον από την λειτουργία των [ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε και το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΙΜΩΛΟΥ], αλλά και από την ανάρτηση [ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ] όπου το [ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ] παρέσυρε και το [ΔΑΣΙΚΟ] αφενός, αισθάνομαι δικαιωμένος και επαληθεύομαι μετά από τον πολύχρονο αγώνα μου, ώστε να αποδείξω τα λάθη του [ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ Α.Ε. και του ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΙΜΩΛΟΥ] και αφετέρου αγανακτισμένος, διότι τόσα χρόνια έχουν περάσει και καμία Δημοτική Αρχή δεν νοιάστηκε για την διευθέτηση ενός χρόνιου προβλήματος {ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΙΜΩΛΟΥ}, που μέχρι και σήμερα ταλαιπωρεί όλους τους πατριώτες μου, διότι η αξιοποίηση και η πρόοδος του κάθε τόπου, εξαρτάτε από την σωστή αλλά και την νόμιμη τακτοποίηση των περιουσιών και ιδιοκτησιών του καθενός μας.

Εάν όλα έβαιναν καλώς, σύμφωνα πάντα με τον νόμο και τις σύννομες διαδικασίες σε ότι αφορά την δημοτική περιουσία, δημοτικούς δρόμους, μονοπάτια, χωράφια, χάραξη αιγιαλού και παραλίας κλπ, καθώς και για τις κτηματολογικές, Συμβολαιογραφικές πράξεις ιδιωτών, όπως εγγραφές, μεταβιβάσεις, αγοραπωλησίες, και πέρα από της ιδιοκτησίες, που έχουν σχέση με την περιουσία του Δήμου Κιμώλου, και εάν όλες οι Δημοτικές Αρχές, είχαν ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες σε συνεργασία με το [ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε] δεν θα υπήρχαν τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι στο νησί σήμερα, και φυσικά κάποιοι ευθύνονται, και είναι υπόλογοι σε όλους τους πατριώτες μου, ο σημερινός Δήμαρχος κύριος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ, από την στιγμή που ανέλαβε την Δημοτική Αρχή αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, και λάθη των προηγουμένων ανίκανων, Κοινοτικών και Δημοτικών Αρχών, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει μια καυτή πατάτα στα χέρια του, πληρώνοντας τις αμαρτίες και τα λάθη του παρελθόντος σχετικά με το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε και το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΙΜΩΛΟΥ αλλά και το ΔΑΣΙΚΟ που προσφάτως προέκυψε για όλη την Κίμωλο και για πολλούς πατριώτες.

Νομίζω ότι ο Δήμαρχος πλέον, πρέπει και επιβάλετε να πει την αλήθεια σε όλους τους πατριώτες μου, ώστε να αναλάβουν οι εμπλεκόμενοι τις ευθύνες των πράξεων τους.  

Τα ερωτήματα είναι εύλογα, εφόσον άρχισε η Κτηματογράφηση του νησιού το έτος 1999 και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2006, όπου και παρελήφθησαν όλα τα στοιχεία Κτηματογράφησης Α΄ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ Β΄ΤΕΛΙΚΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ του νησιού μας από το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΙΜΩΛΟΥ καμία από τις Δημοτικές Αρχές της Κιμώλου, δεν ακολούθησε τις απαιτούμενες ενέργειες και διαδικασίες για την κατοχύρωση της Δημοτικής περιουσίας, ώστε να είναι νομίμως καταγραμμένα όλα τα Δημοτικά ακίνητα, δρόμοι, μονοπάτια κ.λ.π στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε..

Με αποτέλεσμα όταν έκλεισε το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΙΜΩΛΟΥ, φάνηκαν όλα τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στο νησί.

Η Πολιτεία αποφάσισε να λειτουργήσει το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΙΜΩΛΟΥ μαζί με το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα του νησιού μας, σχετικά με τις ιδιοκτησίες μας, αλλά και της ιδιοκτησίες του δήμου Κιμώλου, μόνο όταν αυτό καταργήθηκε, διαπιστώθηκαν τα άπειρα, προβλήματα που υπήρχαν και είχαν δημιουργηθεί κατά τη λειτουργία του, αφήνοντας στο χάος όλους τους Πατριώτες μου.

Ποια ήταν λοιπόν η χρησιμότητα της λειτουργίας αυτού του ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΜΩΛΟ??

Διότι όπως διαπιστώνεται και από την Επιστολή του σημερινού Δημάρχου ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΜΩΛΟ. οι περισσότεροι πατριώτες ήμαστε ζημιωμένοι και ταλαιπωριόμαστε δίχως να έχουμε φταίξει σε τίποτα…..

Ποιοι λοιπόν ωφελήθηκαν από τη λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου Κιμώλου ;;;;

Μέχρι και σήμερα κανείς από τους υποψηφίους Δημάρχους, δεν έχει πάρει θέση για τα καυτά προβλήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα με την υπαιτιότητα των προηγουμένων Κοινοτικών και Δημοτικών και Αρχών στο νησί μας, υπάρχει κάποιος λόγος που δεν μιλάνε??

Καλό θα είναι, όλοι η υποψήφιοι Δήμαρχοι να πάρουν θέση και να πουν την άποψη τους έστω και σήμερα, ποτέ δεν είναι αργά, έχουν υποχρέωση σε όλους τους πατριώτες μου γύρω από το καυτό θέμα που ταλανίζει εδώ και χρόνια όλους μας, για το μεγάλο θέμα που λέγετε ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. και το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΙΜΩΛΟΥ καθώς και για το ΔΑΣΙΚΟ. Το έντιμο είναι να μην κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους, κάνοντας ότι δεν τρέχει τίποτα και αγνοώντας τους πατριώτες μου.

Αλλά επιβάλετε να μάθουμε την άποψη τους τώρα και όχι αύριο.

Ώστε να δούμε πως σκέπτονται και εάν έχουν κάτι να μας πουν και τι προτίθενται να κάνουν για τη λύση των προβλημάτων αυτών και όχι υποσχέσεις προκειμένου να κατοχυρώσουν τις θέσεις και πιάσουν τις καρέκλες μέσα στα όργανα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επιπλέον και για το άλλο μεγάλο θέμα που έχει προκύψει με το Αφεντάκειο ίδρυμα, όπου μέχρι και σήμερα κανείς πατριώτης και κανείς υποψήφιος Δήμαρχος δεν έχει πάρει θέση Δημόσια.

Οι υπεύθυνοι που έκλεισαν το ίδρυμα μέχρι και σήμερα δεν έχουν απολογηθεί στους Κιμωλιάτες, δεν έχουν δώσει καμία νόμιμη εξήγηση και κυκλοφορούν σαν να μην συμβαίνει τίποτα ανάμεσα μας.  

Κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει απολογηθεί από τους προηγούμενους διοικούντες γιατί έφτασε το Αφεντάκειο ίδρυμα να κλείσει μετά από 70- 80 χρόνια λειτουργίας;;;;

Μπορεί να μας πει κάποιος τι ακριβώς έγινε και φτάσαμε στο κλείσιμο για 4 με 5 χρόνια;;;;; Ποιοι ευθύνονται και έριξαν το μεγάλο καράβι του Εθνικού μας ευεργέτη στα βράχια ;;;;

Αλλά φέρνοντας τον κατακλυσμό, ούτος ώστε να μας πείσουν ότι η μόνη λύση θα είναι το κλείσιμο του ιδρύματος;;;;;

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ;;;;; ΠΟΙΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΑΚΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ, ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ;;; ΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ;;;;

Και πως εξηγείτε το γεγονός ότι, ένας άνθρωπος πριν ένα χρόνο που το παρέλαβε σε εξαθλίωση και σε πλήρη απαξίωση, όπου το είχαν καταντήσει οι προηγούμενες Διοικήσεις, κατόρθωσε μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να το αναστήσει από τις στάχτες του, βάζοντας σε τάξη τα οικονομικά του ιδρύματος, ενεργοποιώντας όλους του πόρους που διέθετε το Κληροδότημα του Αφεντακειου;;;;;

Γιατί ο σημερινός Πρόεδρος του Αφεντακείου κατόρθωσε να το αναστήσει, ώστε σήμερα το Αφεντάκειο να έχει εισοδήματα, με στόχο την επαναλειτουργία του ιδρύματος, στη Κίμωλο, ενώ όλες οι προηγούμενες Διοικήσεις το τίναξαν στο αέρα ;;;;

Υπάρχουν όμως κάποιοι συγκεκριμένοι Κιμωλιάτες που έχουν δυσαρεστηθεί με τις καθόλα νόμιμες ενέργειες του νέου Πρόεδρου του Αφεντακείου και δεν θα ήθελαν και δεν θέλουν μέχρι και σήμερα την επαναλειτουργία του Αφεντακείου, για τους δικούς τους λόγους.

Νομίζω ότι, ο πιο κατάλληλος για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το κλείσιμο του Αφεντακείου, είναι ο πρώην Δήμαρχος κ. Θόδωρος Μαγκανιώτης, ο οποίος ήταν για κάποιο διάστημα Ταμίας καθώς και ως Δήμαρχος ήταν στο Δ.Σ. του ιδρύματος. Επομένως, γνωρίζει πολλά σε ότι αφορά τη λειτουργία και τα οικονομικά του Αφεντακείου, συνεπώς είναι γνώστης για την κακή διαχείριση των οικονομικών του ιδρύματος, αλλά και ποιες εναλλακτικές προτάσεις/λύσεις έγιναν ή δεν έγιναν προκειμένου να διορθωθούν τα οικονομικά προβλήματα του Αφεντακείου.

Έχει λοιπόν ο πρώην Δήμαρχος, την υποχρέωση αλλά και το καθήκον, να ενημερώσει πλήρως, όλους του πατριώτες μας, με ακρίβεια και χωρίς να διαστρεβλώνει την αλήθεια.

Για το λόγο αυτό περιμένουμε κάποιες εξηγήσεις για το λουκέτο που μπήκε στο Αφεντάκειο ίδρυμα και να μην μας υποτιμά.

Αγαπητοί πατριώτες πατριώτισσες, είναι καιρός πλέον να αλλάξουμε ριζικά το νησί μας και οι αποφάσεις να μην παίρνονται μέσα στα καφενεία οι οποίες βασίζονται στην παραπληροφόρηση και σε λόγια του αέρα.

Όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι προκειμένου να έχουν άποψη για όλα όσα συμβαίνουν αναφορικά με τα προβλήματα που έχουν να κάνουν στο νησί μας, πρώτα πρέπει να ενημερώνονται και μόνο τότε έχουν το δικαίωμα να πουν την άποψη τους, η οποία να είναι νομίμως τεκμηριωμένη και με επιχειρήματα, αλλιώς δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν και να λένε κουβέντες του καφενείου.

Τα λέω όλα αυτά διότι, σύντομα θα αρχίσει η προεκλογική περίοδος και καλό θα είναι όλοι οι υποψήφιοι να έχουν πλήρη ενημέρωση, ώστε να είναι σε θέση νόμιμα αλλά και έντιμα να προφυλάσσουν το νησί μας και όλους εμάς από την παραπληροφόρηση [ψέματα] που εδώ και πολλά χρόνια μαστίζει το νησί μας διαστρεβλώνοντας όλη την αλήθεια.

Η Κίμωλος δεν έχει ανάγκη από προστάτες και δήθεν οραματιστές, αρκετά έχουμε υποστεί από σωτήρες και ανίκανους κατά το παρελθόν, με του καθενός την απερισκεψία και την ανικανότητα, με αποτέλεσμα σήμερα να καταλήξουμε να μην μπορούμε να ορίζουμε τις ιδιοκτησίες μας.

ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ??»

ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΜΩΛΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

Αθήνα 30-03-2019