Μήλος

Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

sifnos-kamares

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο» το έργο «Διαμόρφωση Λιμένος στις Καμάρες ν. Σίφνου», με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ύψους 3.890.800 €, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Το έργο περιλαμβάνεται στον γενικότερο σχεδιασμό της Περιφέρειας για την περαιτέρω βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων, με στόχο την άρση της απομόνωσης των νησιών, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους κατοίκους και επισκέπτες.

Aφορά στην επέκταση του υφιστάμενου προβλήτα σε συνολικό μήκος 133,50 μέτρων. Ο πρόσθετος χερσαίος χώρος που θα δημιουργηθεί, θα είναι έκτασης 3.530m2, καθιστώντας τη συνολική επιφάνεια διαμορφωμένου προβλήτα σε 5.285m2.

Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει:

-Την επέκταση του υφιστάμενου προσήνεμου προβλήτα

-Την διαπλάτυνση των παραλιακών κρηπιδωμάτων

-Την κατασκευή ύφαλου αποσπασμένου κυματοθραύστη στη βόρεια πλευρά του όρμου

-Τη βελτίωση της παραλιακής οδού σύνδεσης του λιμένα με το βασικό οδικό δίκτυο του νησιού

-Την κατασκευή στεγάστρου αναμονής επιβατών

-Την κατασκευή Η/Μ εγκαταστάσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις ύδρευσης, πυρόσβεσης και φωτισμού του λιμανιού

-Την μετεγκατάσταση ενός φάρου ναυσιπλοΐας και την εγκατάσταση δύο φανών ναυσιπλοΐας στον ύφαλο κυματοθραύστη

Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ως ημερομηνία έναρξης του έργου ορίζεται η 01/05/2018 και ημερομηνία λήξης η 31/12/2021.

Έπαρχος Π.Ε. Μήλου Νίκος Βενάκη: Ένα έργο πνοής για τη Σίφνο η αναβάθμιση του Λιμανιού στις Καμάρες

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου εντάχθηκε σήμερα στο ΕΣΠΑ το λιμάνι των Καμαρών Σίφνου προϋπολογισμού 3.890.800€. 

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε αυτή η Περιφερειακή Αρχή, είχαμε θέσει μέσα στους στόχους μας την ωρίμανση της μελέτης του λιμανιού των Καμαρών και την ένταξή του στο ΕΣΠΑ, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα έργο πνοής για τη Σίφνο. 

Για το σκοπό αυτό ήρθε στη Σίφνο ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Λεονταρίτης, είδαμε τα προβλήματα που υπήρχαν επί 15 και πλέον χρόνια, δώσαμε λύσεις και το αποτέλεσμα είναι, να έχουμε σήμερα την ένταξη του λιμανιού. 

Ένα έργο που με σεβασμό στο περιβάλλον θα δώσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα του νησιού. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προσπαθεί και καταφέρνει, παρά την κακή οικονομική συγκυρία, να δίνει συνεχώς λύσεις στα τοπικά προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί τις τελευταίες δεκαετίες, κάνοντας τη ζωή το νησιωτών καλύτερη.» 

Σχετικά θέματα:

Έπαρχος Μήλου: «Διαμόρφωση λιμένος στις Καμάρες της Σίφνου».

Προς υλοποίηση τα νέα λιμάνια σε Σίφνο και Σχοινούσα μετά από 11 χρόνια καθυστερήσης!

Υποβλήθηκαν στο ΕΣΠΑ τα νέα λιμάνια στις Καμάρες Σίφνου και την Σχοινούσα.