Μήλος

Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

sifnos-carlos-martin-cosme

Με πολλή χαρά και περηφάνια ανακοινώνουμε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO), αποφάσισε στο ετήσιο συνέδριό του, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στη Λισσαβόνα από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου, να δώσει στη ΣΙΦΝΟ το ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ "European Gastronomic Festival 2016" για την ετήσια διοργάνωση του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ "ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ"!!!

Ενημερωτικά αναφέρουμε τα εξής:

Η πρώτη γνωριμία του Δημάρχου Σίφνου κ. Ανδρέα Μπαμπούνη & της Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου(ΠΣΣ) κας Μαρίας Ναδάλη με τον Πρόεδρο της CEUCO κ. Carlos Martin Cosme, έγινε κατά την επίσκεψή του στη Σίφνο τον Ιούλιο του 2016.
Στη συνέχεια, υπήρξε συχνή επικοινωνία με τον Πρόεδρο της CEUCO, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση και προβολή της Γαστρονομίας στη Σίφνο, με κορωνίδα το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ "ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ".

Ακολούθησε η πρόσκληση από το Δήμο Σίφνου και τον ΠΣΣ του αντιπροέδρου της CEUCO κ. Αλεξάνδρου στο επετειακό 10ο Φεστιβάλ, ο οποίος έφυγε με άριστες εντυπώσεις, κατέθεσε την προσωπική του εμπειρία στη CEUCO και όλα αυτά συνετέλεσαν στη βράβευση του νησιού μας!

Ενδεικτικά, παραθέτουμε μέρος του τελευταίου email που έστειλε ο Πρόεδρος του CEUCO στο Δήμαρχο Σίφνου στις 4 Οκτωβρίου:

«To the Mayor of Sifnos
Dear Mr. Andreas,


Following our conversation of yesterday, the Border of Directors of CEUCO has decided in the meeting the last weekend to give the island of Sifnos the Aurum Award "European gastronomic Festival 2016" to the "Festival of traditional cycladic cooking Nikolaos Tselementes" due to the excellent work made during 10 years keeping the traditional gastronomy of the Cycladic islands of Hellas...

With my best congratulations.
Carlos Martí­n Cosme
President of CEUCO»

Πολλά Πολλά συγχαρητήρια για ακόμα μια φορά στη Σίφνο μας και στον Πολιτιστικό Σύλλογο!

Ο Δήμαρχος Σίφνου

Ανδρέας Ν. Μπαμπούνης

Ευχαριστήρια επιστολή στον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου

«Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την άψογη διοργάνωση, για ακόμα μία φορά, του 10ου επετειακού Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές». Είναι κοινή ομολογία ότι φέτος το Φεστιβάλ ήταν ακόμα πιο οργανωμένο, ακόμα μεγαλύτερο και ακόμα πιο πετυχημένο. Με τη συμβολή όλων των μελών του συλλόγου σας, την προσωπική εργασία του καθενός από εσάς και τη σημαντική βοήθεια των εθελοντών, το Φεστιβάλ έχει γίνει πλέον θεσμός, ένα Πανελλήνιο γεγονός, το οποίο αναδεικνύει την πολύ πλούσια γαστρονομία του νησιού μας.

Ως επιστέγασμα αυτών των προσπαθειών του Συλλόγου σας αυτά τα 10 χρόνια, ήρθε η βράβευση του νησιού μας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO) με το ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ "European gastronomic Festival 2016" για την ετήσια διοργάνωση του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ "ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ".

Πολλά πολλά συγχαρητήρια σε όλους σας!

Συνεχίστε να μας κάνετε υπερήφανους!»

Με ιδιαίτερη αγάπη & εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Σίφνου

Ανδρέας Ν. Μπαμπούνης