Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

sifnos-at

Επιστολή στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και συγκεκριμένα στον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Νικόλαο Τόσκα, καθώς και στο Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας-Διεύθυνση Προσωπικού απέστειλε ο Δήμος Σίφνου υποβάλλοντας αίτημα για την άμεση ενίσχυση του Αστυνομικού Σταθμού Σίφνου. Αναφέρει ο δήμαρχος Ανδρέας Μπαμπούνης:

«Μετά τα πρόσφατα περιστατικά που συνέβησαν στο νησί μας μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα (κλοπή σε οικία στο Άνω Πετάλι με πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών σε ηλικιωμένη γυναίκα, απόπειρες διαρρήξεων σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους) έχει διαταραχτεί η ηρεμία των κατοίκων του νησιού μας, οι οποίοι είναι τρομοκρατημένοι και βιώνουν στην καθημερινότητά τους έντονη ανησυχία, αγωνία και ανασφάλεια.

Επιπλέον, όπως γνωρίζετε, ο Αστυνομικός Σταθμός Σίφνου είναι υποστελεχωμένος και, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του υπηρετούντος σε αυτόν προσωπικού (2 άτομα), είναι ανθρωπίνως αδύνατον να καλυφθούν με επάρκεια οι αυξημένες ανάγκες ελέγχων και επιτήρησης καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου παράλληλα με τις τρέχουσες καθημερινές υπηρεσιακές υποχρεώσεις και τις ανάγκες ελέγχου τήρησης του Κ.Ο.Κ., εφαρμογής κανονιστικών αποφάσεων για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κ.λ.π.

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας για την ενίσχυση του Αστυνομικού Σταθμού Σίφνου (τρεις κενές οργανικές θέσεις & μία κενή θέση λόγω άδειας πατρότητας), η οποία θεωρείται τη δεδομένη χρονική στιγμή και υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί περισσότερο από επιτακτική.»