Δήμος Μήλου

kivotos2017

Ο Δήμος Μήλου στα πλαίσια των κοινωνικών του δράσεων και με διάθεση προσφοράς για τα παιδιά, εκδήλωσε την επιθυμία να συνδράμει με κάθε πρόσφορο μέσο στην πολύ σημαντική προσπάθεια της «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», ως ένδειξη συμπαράστασης και υποστήριξης στο θεάρεστο έργο της.

Με αφορμή τον πανηγυρικό εορτασμό των Κατακομβών της Ιεράς Νήσου Μήλου, η Δημοτική Αρχή προσκάλεσε να φιλοξενήσει τα παιδιά της Κιβωτού, προκειμένου να παρευρεθούν και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις.

Στην παραπάνω πρόσκληση ανταποκρίθηκαν με χαρά δεκαεπτά άτομα (δεκατρία παιδιά και τέσσερις συνοδοί) από τις δομές της Χίου και της Αθήνας, όλα αγόρια, ηλικίας από 9 -15 χρόνων.

kivotos2017a

Το πρόγραμμα φιλοξενίας περιλάμβανε συμμετοχή στις εορταστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις των Κατακομβών, επίσκεψη σε μουσεία, θαλάσσια μπάνια, περιήγηση σε περιοχές και αξιοθέατα της Μήλου και μια όμορφη αποχαιρετιστήρια γιορτή την τελευταία βραδιά πριν την αναχώρηση, στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η.

Η αυθόρμητη ανταπόκριση ΟΛΩΝ, συλλόγων, επαγγελματιών, δημοτών, στο κάλεσμα του Δήμου για συνεργασία, προκειμένου να οργανωθεί από κοινού ένα άρτιο πρόγραμμα φιλοξενίας, ήταν αξιοθαύμαστη και αποδεικνύει για ακόμη μία φορά την κοινωνική ευαισθησία και το αίσθημα αλληλεγγύης που διακρίνει τους κατοίκους της Μήλου.

kivotos2017b

Ευχαριστούμε πολύ για τη συνεισφορά τους:

-Tα εστιατόρια ΓΛΑΡΟΝΗΣΙΑ, ΓΑΛΗΝΗ, ΦΛΟΙΣΒΟΣ, SIROCCO, ΚΥΝΗΓΟΣ, ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΟΣ για τη χορήγηση των γευμάτων και δείπνων

-Τα αρτοποιεία  ΑΡΤΕΜΙΣ, ΜΟΥΡΑΤΟΣ, ΞΥΔΟΥΣ, ΒΙΚΕΛΗΣ για την κάλυψη  των πρωΐνών γευμάτων

-Την εταιρία ΖΑΝΤΕ FERRIES για την  χορηγία των ακτοπλοΐκών εισιτηρίων

-Τις επιχειρήσεις ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΗ – ΒΗΧΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ (νωπά και συσκευασμένα προΐόντα), ΑΘΗΝΑ TRAVEL (αυτοκίνητο), , ΑΓΓΕΛΙΚΗ (παγωτά), EGOIST CAFE (χυμοί, αναψυκτικά), PUERTO (σνακ), FOTORAMA (φωτογράφηση-video clip ), ΞΕΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ (εκδρομή με σκάφος)

-Τα καταστήματα ΜΑΡΙΑ ΤΟΥΡΛΟΥ, ΜΕΝΕΛΑΗ ΒΙΚΕΛΗ, ΤΕΡΕΖΑ ΜΙΚΕΛΗ, ΜΑNΟΥΣΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ, ΤΣΑΚΑΝΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΕΡΩΝΗΣ–ΚΑΒΑ, ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ για τα όμορφα δώρα που προσέφεραν στα παιδιά

-Τους Συλλόγους και τα  Σωματεία, Α.Σ. ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ ( διοργάνωση φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ - ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ) , ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΗΛΟΥ (προσφορά σχολικών ειδών), ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΕΦΥΡΙΑΣ «Η ΧΩΡΑ» (κέρασμα και προσφορά αναμνηστικών δώρων), ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΡΥΠΗΤΗΣ (κέρασμα και προσφορά αναμνηστικών δώρων), ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΗΛΟΥ και την καθηγήτρια παραδοσιακών χορών κ. ΜΑΡΙΑ ΖΟΥΛΙΑ (συμμετοχή του παιδικού χορευτικού τμήματος στην αποχαιρετιστήρια γιορτή)

-Τους εθελοντές  κ. Σπύρο και Σοφία Κεντρωτά καθώς και τους Δημοτικούς Υπαλλήλους που προσφέραν εκτός ωραρίου τις υπηρεσίες τους κ.κ. Γιάννη Μάλλη, Μαρίνα Λιβανίου, Αντωνία Γαΐτανή, Θανάση Μπακρή, Νίκη Ραπανάκη, Νίκο Κουντουρατζή, Ειρήνη Ανδριώτη, Μιχαηλία Φωτεινού και Αθηνά Τζίκα

Τέλος, ευχαριστούμε τον κόσμο της Μήλου που συμμετείχε ενεργά στη συγκέντρωση χρημάτων, αγοράζοντας εισιτήρια για τη Συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ στο Συνεδριακό Κέντρο, τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν για την ενίσχυση της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ  ΚΟΣΜΟΥ. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΗΛΟΥ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΔΑΜΟΥΛΑΚΗΣ

kivotos2017c