Δήμος Μήλου

Ο Δήμος Μήλου απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών του Ο.Α.Ε.Δ.

Η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία του Ο.Α.Ε.Δ. προσφέρει υπηρεσίες στον τομέα της κατάρτισης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Τα προγράμματα κατάρτισης στοχεύουν στην επαγγελματική εξειδίκευση ανέργων ατόμων με αναπηρίες, με σκοπό να έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ή να αυτοαπασχοληθούν.

Ο Δήμος Μήλου, ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι προτίθεται να ξεκινήσει από τη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών του Ο.Α.Ε.Δ. επιδοτούμενο πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Η φοίτηση θα διαρκέσει 2 σχολικά έτη (1.800 ώρες εκπαίδευσης) και είναι επιδοτούμενη, με ημερήσια αμοιβή ύψους 30 € ανά εκπαιδευόμενο.

Τα προγράμματα της Σχολής απευθύνονται:

1.Σε άτομα με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, ηλικίας 18-58 ετών ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, εθνικότητας και με παθήσεις όπως:

  • Σωματικές αναπηρίες
  • Κινητικά προβλήματα
  • Οργανικές ανεπάρκειες (καρδιακή ανεπάρκεια, λευχαιμία, καρκίνο, ηπατίτιδα Β, σκλήρυνση κατά πλάκας, AIDS κλπ)
  • Κώφωση – Βαρηκοΐα
  • Ελαφριά Νοητική υστέρηση
  • Ολική ή μερική τύφλωση
  • Ψυχικές παθήσεις

(Αποφάσεις αναπηρίας με χαρακτηρισμό ανίκανος/νη για εργασία δεν γίνονται αποδεκτές και συνιστούν λόγο αποκλεισμού).

2.Σε Έλληνες/δες υπηκόους ή ομογενείς, καθώς και αλλοδαπούς/ες που γεννήθηκαν και διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα, έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα ή κατέχουν πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της ελληνικής τουλάχιστον Β επιπέδου.

Οι καταρτιζόμενοι/ες τοποθετούνται στα προγράμματα κατόπιν επιλογής και ανάλογα με τις δεξιότητες, την πάθηση και τις γραμματικές τους γνώσεις.

Ειδικά για τα ΑμεΑ που διαβιούν σε δήμους ορεινών, νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών προτίθεται να ξεκινήσει επιδοτούμενο πρόγραμμα με τίτλο «Διοικητικό και Οικονομικό Στέλεχος- Τηλεκατάρτιση» ( για απόφοιτους Λυκείου). Το εν λόγω πρόγραμμα θα πραγματοποιείται εξ αποστάσεων με τη χρήση H/Y.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μήλου δηλώνοντας το ενδιαφέρον τους. Οι θέσεις για το επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης είναι περιορισμένες και η αξιολόγηση γίνεται με βάση τη πληρότητα των απαραίτητων προϋποθέσεων, εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Πληροφορίες: Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μήλου

2287022149

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαδικτυακοί σύνδεσμοι:

https://www.oaed.gr/nea-anakoinwseis

https://sxoli-amea.webnode.gr