Δήμος Μήλου

Συμπληρώθηκαν 79 χρόνια από την παράδοση της γερμανικής φρουράς σε άνδρες του Ιερού Λόχου, έπειτα από το εγχείρημα της αιχμαλώτισης των 6 Γερμανών στρατιωτικών του φυλακίου στο Κλήμα.

Η απελευθέρωση της Μήλου θεωρήθηκε γεγονός ιδιαίτερης σημασίας για όλους τους Έλληνες, γιατί επιβεβαιώθηκε ότι με συχνές καταδρομικές ενέργειες ενός μικρού τμήματος κομάντος του Ιερού Λόχου, μια μεγάλη και ισχυρή δύναμη απομονώθηκε, αναδεικνύοντας την αξία των ειδικών επιχειρήσεων με θέληση, υπομονή και ενωμένους Έλληνες.

Αυτή η τοπική μας απελευθέρωση αποτελεί ημέρα εθνικής νίκης και πρέπει να γιορτάζεται πανηγυρικά, με σεβασμό και τιμή στην κληρονομιά που μας άφησαν οι πρόγονοι μας: ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ!

eortasmos eleytheriwn milos 2024a min

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 τελέστηκε επιμνημόσυνη Δέηση στο Εθνικό Ηρώο Μήλου.

Ο πανηγυρικός λόγος συντάχθηκε και εκφωνήθηκε από τον Λυκειάρχη μας, κο Θεόδωρο Μπεζαϊντε.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Έπαρχο Μήλου, Δήμαρχο Μήλου, Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Μήλου, Διοικητή 1ου Λόχου Εθνοφυλακής Μήλου

Λιμενική Αρχή Μήλου, Εκπρόσωπο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μήλου, Πρόεδρο Εργατικού Κέντρου Μήλου, Πρόεδρο Αγροτικού Συνεταιρισμού Μήλου, Πρόεδρο Μορφωτικού και Κοινωνικού Συλλόγου Μήλου.

Δήμος Μήλου

eortasmos eleytheriwn milos 2024b min