Δήμος Μήλου

rwsakia

Ο Δήμος Μήλου με αφορμή το “2016 Έτος Ελλάδας – Ρωσίας” απηύθυνε κάλεσμα φιλοξενίας στο Παιδικό Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα OTRADA του Ορφανοτροφείου Θηλέων της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μαγιάροσλαβ της Μόσχας.

Για πέντε ημέρες, από 13 - 17 Ιουλίου, τα παιδιά από τη Ρωσία επισκέφθηκαν το νησί μας, απόλαυσαν τις ομορφιές της Μήλου και εισέπραξαν πολύ αγάπη από την τοπική κοινωνία.

Την Πέμπτη το βράδυ παρουσίασαν μια εξαιρετική μουσικοχορευτική παράσταση στο χώρο της Πλατείας Ηρώων στην Πλάκα, όπου με την καθοδήγηση των δασκάλων – μοναχών καθήλωσαν το πολυπληθές κοινό με την εμφάνισή τους.

Ο Δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης ευχαρίστησε και συνεχάρη τη σεβαστή γερόντισσα Ηγουμένη που συνόδευε τα παιδιά, για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ιεράς Μονής και την προσφορά της στην ανατροφή των κοριτσιών.

Η Ηγουμένη θέλοντας να εκφράσει τις ευχαριστίες της για την φιλοξενία προσέφερε στον Δήμαρχο Μήλου χειροποίητη εικόνα, ,που συμβολίζει την Ανάσταση και είναι το έμβλημα της Μονής, φτιαγμένη από τις μοναχές και τα παιδιά, την οποία ο Δήμαρχος προσέφερε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

Ο Δήμαρχος Μήλου ευχαριστεί όλους όσους προσέφεραν την υλική και ηθική βοήθεια τους στηρίζοντας το Πρόγραμμα φιλοξενίας των παιδιών. Πιο συγκεκριμένα:

-Τον βασικό χορηγό εταιρεία IMERYS Α.Ε.

-Τους φούρνους «ΑΡΤΕΜΙΣ» και «ΜΟΥΡΑΤΟΣ»

-Τα εστιατόρια «ΓΙΑΓΚΟΣ», «SIROCCO» και «ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΟΣ»

-Τους κ.κ. Βαμβακάρη Μανούσο και Νίνο Αντώνιο (Γαλάνη)

-Το ξενοδοχείο «MILOS» για τη φιλοξενία των συνοδών

-Την τροφοδοτική « Δ. ΒΗΧΟΣ»

-Τον Ιερό κλήρο της Μήλου και ιδιαίτερα τον πατέρα Μεθόδιο, Εφημέριο Ζεφυρίας, που με αστείρευτη διάθεση συνόδευσε τα παιδιά σε όλες τις δραστηριότητες τους στο νησί και τους προσέφερε με προσωπική του δαπάνη, γεύματα και κεράσματα

-Το Σύλλογο Τριοβασάλου και τον πατήρ Σταύρο για τη φιλοξενία των παιδιών στο Πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στον Άγιο Σπυρίδωνα Τριοβασάλου

-Όλους τους εθελοντές και το προσωπικό του Δήμου Μήλου που με απαράμιλλη ευαισθησία και γενναιοδωρία προσέφεραν το χρόνο τους