Δήμος Μήλου

Μια ξεχωριστή εκδήλωση για τα ηλικιωμένα μέλη του, ετοίμασε φέτος το Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Μήλου για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων την 1η του Οκτώβρη. Ημερομηνία που υιοθέτησε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ από το 1990 για να αποδώσει φόρο τιμής στην Τρίτη Ηλικία.

Ο εορτασμός συνέπεσε με τη λήξη της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης στο νησί της Μήλου του 21ου αιώνα, τους 34ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου.

Στο μεγάλο πάρτι που διοργανώθηκε προς τιμήν των νέων αθλητών του Αιγαίου, ήταν καλεσμένοι και οι ηλικιωμένοι του Κ.Α.Π.Η. για να γιορτάσουν όλοι μαζί τη μέρα αυτή, συμβάλλοντας στη διασύνδεση των γενεών.

Μια διασύνδεση που στόχο έχει την επίτευξη της «ενεργούς» γήρανσης, με την ενίσχυση της αυτονομίας και την ανάπτυξη της κοινωνικής ευημερίας.

Η Τρίτη Ηλικία δεν επιβαρύνει τη νέα γενιά. Αντιθέτως, αποτελεί κοινωνικό κεφάλαιο που προσφέρει στους νεότερους έναν ολόκληρο κόσμο πολύτιμων εμπειριών, αναμνήσεων και αποθεμάτων δύναμης.

Ο αθλητισμός, με τις αξίες που πρεσβεύει, δημιουργεί ενεργούς νέους που θα εξελιχθούν σε ενεργούς ενήλικες και μετέπειτα ηλικιωμένους.

«Διασύνδεση γενεών» λοιπόν το μήνυμα της βραδιάς, με κοινό εορτασμό νέων και ηλικιωμένων, σ’ ένα πάρτι που θα παραμείνει σε όλους αξέχαστο. 

Κ.Α.Π.Η.

Δήμου Μήλου