Δήμος Μήλου

geothermia-esperida0618

Στο πλαίσιο της Εκδήλωσης «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018», πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουνίου 2018, Εσπερίδα με θέμα “ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ”, στο Συνεδριακό Κέντρο Μήλου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ».

Σκοπός της Εσπερίδας ήταν η σφαιρική ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων και των κατοίκων της Μήλου, για το φλέγον θέμα της Γεωθερμίας, από επιστήμονες που έχουν διακριθεί για την γνώση και την εμπειρία τους πάνω στο θέμα.

Ο Δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, κατά τον χαιρετισμό και την τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στις δράσεις του Δήμου Μήλου σύμφωνα με το εγκεκριμένο (και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή) ΣΔΑΕ του Δήμου μας.

geothermia-esperida0618a

Στο συγκεκριμένο σχέδιο αποκλείεται η Γεωθερμία υψηλής ενθαλπίας στο νησί μας και προτείνονται εναλλακτικά project όπως:

Υβριδικός σταθμός (ανεμογεννήτρια, φωτοβολταϊκό, μπαταρίες)

Πρόγραμμα «GEO MILOS» που αναφέρεται στην αξιοποίηση των γεωτρήσεων στα Βουνάλια για:

-Μονάδα θερμικής αφαλάτωσης 1.000κιβ/ημέρα

-50 στρέμματα θερμοκήπιο

-Ιχθυοκαλλιέργεια αστακού στη στεριά

-Τηλεθέρμανση για τη Ζεφυρία

-Αποξήρανση μπετονίτη

Φωτοβολταϊκό σταθμό για τη φόρτιση αυτοκινήτων στο λιμάνι του Αδάμαντα

Πρόγραμμα AQUA APHRODITE που περιλαμβάνει:

Ψύξη και θέρμανση για δημόσια κτήρια στην Πλάκα, με χρήση του υπεδάφους του παρκινγκ του ΟΤΕ, καθώς επίσης και στις Εκκλησίες Αγ. Σπυρίδωνα και Αγ. Γεωργίου, του νέου Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Μήλου με τη χρήση του υπεδάφους από τη Χαλικιά

Θέρμανση Κολυμβητηρίου από αβαθή Γεωθερμία, σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εκπονηθεί

Κατά τη διάρκεια της Εσπερίδας, ο Δήμαρχος Μήλου διατύπωσε για άλλη μια φορά, με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο το ξεκάθαρο ΟΧΙ της Μήλου στην αξιοποίηση της Γεωθερμίας υψηλής ενθαλπίας ή “Εθνικής Σημασίας”.