Ανακοινώσεις Δήμου

Στην 1η Ενημερωτική Περιφερειακή Ημερίδα για το Υδρογόνο ο δήμαρχος Μήλου.

damoulakis-ydrogono

Το 1ο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο workshop της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας FCH2JU (Κυψέλες Καυσίμου & Υδρογόνο) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017,  στον Άλιμο.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στρατηγικό στόχο να αναδείξει, μέχρι το 2020, τις τεχνολογίες κυψελών καυσίμου και υδρογόνου σε πυλώνες μελλοντικών εξελίξεων στα συστήματα ενέργειας και μεταφορών της Ευρώπης, συμβάλλοντας έτσι στην εξέλιξη προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, έως το 2050.

Η Ε.Ε. χρηματοδοτεί τους Δήμους και τις Περιφέρειες προκειμένου να αντικαταστήσουν τα ορυκτά καύσιμα, συνδυάζοντας το υδρογόνο με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για την παροχή ενέργειας στα κτίρια και στις μεταφορές. Ιδιαίτερα οι νησιωτικές περιοχές της χώρας μας, μπορούν να καταργήσουν τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από βρώμικο και εισαγόμενο πετρέλαιο με καθαρό και απαλλαγμένο από ρύπους υδρογόνο, εξασφαλίζοντας την ενεργειακή αυτονομία των Δήμων και ταυτόχρονα την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Μήλου είναι ένας από τους δύο ελληνικούς Δήμους που έχουν εντάξει το Υδρογόνο στην ενεργειακή τους πολιτική, με στόχο την παραγωγή καθαρής ενέργειας στο νησί και την περαιτέρω αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος.

Στο πλαίσιο αυτό,ο Δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, παραβρέθηκε στην ημερίδα και στην εισήγησή του δήλωσε με ξεκάθαρο τρόπο το κατηγορηματικό ΌΧΙ της Μήλου στην αξιοποίηση της Γεωθερμίας υψηλής ενθαλπίας, ενώ σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό SKAI, τόνισε πως ‘‘ο Δήμος μας κατέθεσε σχέδιο δράσης για το υδρογόνο, ενταγμένο στο Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (Σ.Δ.Α.Ε.), που προβλέπει την κίνηση τροχοφόρων και την παραγωγή ενέργειας, ώστε να έχουμε καθαρή ενέργεια’’.

Στην ημερίδα παρεβρέθηκαν αρκετοί Δήμαρχοι, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, καθηγητές Πανεπιστημίων, Εταιρείες και Εμπλεκόμενοι  Φορείς.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.