Ανακοινώσεις Δήμου

Δήμαρχος Μήλου: Ευχαριστίες στον μεγάλο Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη.

take-me-home

Ο Δήμαρχος Μήλου, Γεράσιμος Δαμουλάκης, ευχαριστεί από καρδιάς τον μεγάλο Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη,  για την έμπρακτη στήριξή του στην μεγάλη προσπάθεια του Δήμου μας για την διεκδίκηση του επαναπατρισμού του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη μας, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί άρρηκτα με τον Πολιτισμό της πατρίδας μας, είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του για την μεγάλη αυτή Ιδέα, τις βασικές γραμμές της διεκδίκησης  καθώς και για τις ενέργειες που έχουν γίνει και που προγραμματίζεται να γίνουν για την  προώθηση και ενίσχυση της καμπάνιας για την συλλογή υπογραφών προκειμένου το θέμα  να συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, σε ένδειξη συμπαράστασης στη μεγάλη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Μήλου, παρέδωσε χειρόγραφο μήνυμα στον Δήμαρχο Μήλου ως εξής:

Είναι καθήκον της Διεθνούς Κοινότητας

να επιτρέψει η Αφροδίτη στον τόπο

που γεννήθηκε: στην όμορφη Μήλο!

Αθήνα 30.8.2017

Αξιοσέβαστε  κύριε Μίκη Θεοδωράκη, Μίκη του Πολιτισμού,

Ο κόσμος της Μήλου και εγώ προσωπικά υποκλινόμαστε στην χαρισματική σας οντότητά και την μεγαλειώδη προσφορά σας που έχει εμπλουτίσει το πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας  και ευχαριστούμε για την αμέριστη συμπαράσταση σας σε αυτήν την Εθνική προσπάθεια.

Να είστε πάντα καλά, πνεύμα δυνατό που εμπνέει όλους μας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.