Στην προ-Εθνική ομάδα στίβου οι Μηλιές Ιωάννα Μάλλη & Μαρία Καβαλιέρου.

proethniki17

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε (17 Οκτώβριος 2017)  μια ομάδα ταλαντούχων αθλητών, από όλη την Ελλάδα, ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου Παίδων/ Κορασίδων που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στο Γκιόρ της Ουγγαρίας.

Η Ομοσπονδία, συμπεριέλαβε ουσιαστικά στην σχετική λίστα 35 αθλητές και αθλήτριες (9 Παίδες, 25 Κορασίδες) οι οποίοι πραγματοποίησαν εξαιρετικές επιδόσεις την χρονιά που πέρασε και αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην διάρκεια αυτής που ήδη ξεκίνησε, αλλά και των υπολοίπων που θα ακολουθήσουν μελλοντικά. Βασικό κριτήριο  υπήρξε όμως η επίτευξη των ορίων που έχει ορίσει η Ευρωπαική ομοσπονδία για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Γκιόρ τον Ιούλιο του 2018.

Είναι ασύλληπτη επιτυχία για την Μήλο η οποία στερείτε σοβαρών υποδομών  να υπάρχουν  στην προ Εθνική 2  αθλήτριες  από τις  25  που επελέγησαν απ όλη την Ελλάδα.

proethniki17a

Η 15χρονη  Μαρία Καβαλιέρου του Πανναξιακού Α.Ο  , με επίδοση 5 μέτρα και 89εκ ( το όριο της  Ευρωπαικής ομοσπονδίας είναι 5,80) στο άλμα σε μήκος   ήταν η  καλύτερη Ελληνίδα αθλήτρια για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κατηγορία των παγκορασίδων, ενώ έχει  και την δεύτερη καλύτερη επίδοση μεταξύ των κορασίδων (μέχρι 18 ετών) . Παράλληλα διαθέτει την 4η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην κατηγορία της, είναι Πανελληνιονίκης  για δεύτερη συνεχή χρονιά σε δυο αγωνίσματα τόσο στα εμπόδια όσο και στο μήκος.

Η 16χρονη Ιωάννα Μάλλη του Α.Ο Μυκόνου με επίδοση 46,45 ( το όριο της  Ευρωπαικής ομοσπονδίας είναι 45,00μ) στον ακοντισμό  την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας κορασίδων στα Τρίκαλα, αγωνίσθηκε με τα χρώματα της Εθνικής σε διεθνή αγώνα με την Κύπρο (Σπάρτη)  όπου κατέκτησε και εκεί το χάλκινο μετάλλιο. Πρόκειται για μια αξιόλογη αθλήτρια η οποία έχει ήδη σημαντικές διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο με απίστευτα περιθώρια εξέλιξης.

Οι  παραπάνω αθλήτριες γυμνάζονται μέχρι σήμερα  στην Μήλο υπό την καθοδήγηση του Περικλή Καβαλιέρου . Μετά όμως  και την ένταξη τους στα κλιμάκια της προ εθνικής με στόχο την καλύτερη δυνατή εξέλιξη τους  οι αθλήτριες μας χρεώθηκαν  στους  Ομοσπονδιακούς προπονητές   Θωμά Κυριαζή  η Ιωάννα και στον Γιώργο Πομάσκι  η Μαρία.  Η συνεργασία  και η βοήθεια των παραπάνω προπονητών δημιουργούν προσδοκίες για διακρίσεις πλέον και σε διεθνή επίπεδο!!!!

Αξιοσημείωτο της μοναδικής αυτής επιτυχίας για τον Μηλέικο και Κυκλαδίτικο στίβο  είναι  ότι στον σχεδιασμό απ όλο το Αιγαίο βρίσκονται μόνο 5  κορίτσια,  3 από την Μυτιλήνη και 2 από την Μήλο!!!

Περικλής Καβαλιέρος

proethniki17b

ΠΡΟΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ  Π/Κ (2017-18)

ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Να έχουν πιάσει τα όρια της EAA  του Ευρωπαϊκού  Πρωταθλήματος Π/Κ του 2018. 

ΠΑΡΟΧΕΣ

Οι παροχές δίδονται κατά περίπτωση και ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε αθλητή και αθλήτριας, μετά από εισήγηση του αντίστοιχου  Εθνικού Προπονητή και μπορεί να περιλαμβάνουν:  

Α)Ιατροφαρμακευτική, φυσιοθεραπευτική  υποστήριξη των κέντρων του ΣΕΓΑΣ και του METROPOLITAN HOSPITAL.      

Β)  Ετήσιος ιατρικός έλεγχος.

Γ) Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις (μαγνητικών και αξονικών τομογραφιών ).

Δ) Ετήσιο ιατρικό πλήρες check up.

Ε) Αγορά οργάνων.

ΣΤ) Εργαστηριακές μετρήσεις ( Αξιολόγηση εξετάσεων και παροχή συμβουλών από βιοχημικό και διαιτολόγο συνεργαζόμενο με τον ΣΕΓΑΣ).

Ζ) Στοχευμένη οικονομική ενίσχυση για κάλυψη σοβαρών προπονητικών ή βιοποριστικών αναγκών.

H) Φιλοξενία σε ξενώνες για όσους αθλητές η αθλήτριες μετακινούνται από την επαρχία στα κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης και γυμνάζονται με Ομοσπονδιακούς προπονητές, καθώς επίσης και ενίσχυση διατροφής, σε ειδικές περιπτώσεις.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ (CAMP)

Βασική παράμετρος του προγράμματος αυτού θα είναι η διοργάνωση προπονητικών συγκεντρώσεων(CAMP) με συμμετοχή των αθλητών – αθλητριών που ανήκουν στις Προεθνικές Ομάδες και των προπονητών τους.

Η συμμετοχή στα camps για τους αθλητές και προπονητές των προεθνικών ομάδων είναι υποχρεωτική. 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.