Μήλος

Αθλητισμός

periklis-nayplio2016

Μπορεί πλέον το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Ναύπλιο να αποτελεί παρελθόν αλλά οι υποσχέσεις που άφησαν τα φυντάνια του ελληνικού στίβου , οι αυριανοί πρωταθλητές μας να είναι πολύ ελπιδοφόρες.

Μεταξύ των αθλητών που αγωνίσθηκαν και διακρίθηκαν ανήκουν και οι Μηλιοί αθλητές και αθλήτριες του Περικλή Καβαλιέρου που αγωνίσθηκαν με τα χρώματα των συλλόγων που ανήκουν (Πανναξιακό και Α.Ο Μυκόνου).

periklis-nayplio2016a

Η Μαρία Καβαλιέρου η χρυσή πρωταθλήτρια πλέον του αγωνίσματος του άλματος σε μήκος και χάλκινη πρωταθλήτρια του αγωνίσματος των 80μ με εμπόδια ήταν όχι μόνο η μοναδική κυκλαδίτισα που κατέκτησε μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα αλλά και η μοναδική αθλήτρια των αγώνων που κατέκτησε δυο μετάλλια σε ατομικά αγωνίσματα. Η Μαρία θα είναι και του χρόνου στην ίδια κατηγορία κάτι που δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες για ακόμη μεγαλύτερες επιδόσεις και διακρίσεις.

Η Ιωάννα Μάλλη μπορεί να κατετάγη στην 5η θέση αλλά η ίδια αθλήτρια δεν αισθάνεται απόλυτα ικανοποιημένη αφού τόσο το υψηλό επίπεδο της όσο και οι βολές της στην προθέρμανση του αγωνίσματος του ακοντισμού είχαν δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες για την κατάκτηση ακόμη και του χρυσού μεταλλίου. Αστάθμητοι παράγοντες όπως το άγχος η έλλειψη σωστής διαχείρισης του αγώνα και η «δίψα» για διάκριση της στέρησαν ένα σίγουρο μετάλλιο.

Ο Χρήστος Ντούλας ήταν ο μοναδικό κυκλαδίτης αθλητής που κατετάγη σε θέση στην πρώτη οκτάδα αγωνίσματος . Αγωνίσθηκε στα 100μ με εμπόδια και με κόντρα άνεμο -4,5 πραγματοποίησε ελπιδοφόρα κούρσα δίπλα σε σπουδαίους και μεγαλύτερους ηλικιακά αθλητές, δεδομένου ότι η ενασχόληση του με το άθλημα των εμποδίων είναι μόλις τρεις μήνες.

Η Αφροδίτη Λιβανίου αγωνίσθηκε χωρίς άγχος, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό της στο αγώνισμα των 600μ. Με επίδοση κοντά στο ρεκόρ της 1΄, 51 κατετάγη στον τελικό του αγωνίσματος στην πολύ τιμητική   15η θέση. Με την απόκτηση εμπειριών από σημαντικούς αγώνες δεδομένου ότι θα είναι στην ίδια κατηγορία και του χρόνου οι προσδοκίες για διακρίσεις είναι μεγάλες.

periklis-nayplio2016b

Στα προκριματικά των 150μ αγωνίσθηκε η Νεφέλη Μαρκέτου και πέτυχε χρόνο 21,90. Ένας τραυματισμός πριν τους αγώνες δεν της επέτρεψε να τρέξει κοντά στο ατομικό ρεκόρ της (20,35) και να διεκδικήσει θέση στην τελική 16άδα.

Επίσης η μικρότερη όλων Μαρία Μάλλη αγωνίσθηκε στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας 4 χ 80 με την ομάδα του Πανναξιακού . Την παραπάνω ομάδα συγκροτούσαν η Αφροδίτη Λιβανίου η Νεφέλη Μαρκέτου, η Μαρία Μάλλη και η μοναδική Ναξιώτισα της αποστολής Σιμόνα Γκορνάτι.

Τις καλύτερες θέσεις από τους αθλητές των άλλων κυκλαδίτικων ομάδων πέτυχε η Μαρία Νάζου 8η στα 80μ και ο Μιχάλης Καραγιάννης 9ος στα 1000μ. Και οι δύο αθλητές του Α.Ο.Μυκόνου.