Αθλητισμός

pammi2016

Η οδυνηρή ήττα στην Σίφνο ψαλίδισε τις ελπίδες του Παμμηλιακού για το αυτονόητο, την παραμονή του δηλαδή και του χρόνου στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος Κυκλάδων. Η ομάδα της Μήλου βρίσκεται πλέον 5 βαθμούς μακρυά από την 3η θέση και τον Πάγο, που εξασφαλίζει σίγουρα αυτήν την παραμονή και μόλις 1 βαθμό πάνω από την 5η θέση και τον Ανδριακό που οδηγεί απευθείας στην Β’ κατηγορία. Σαν να μην έφτανε αυτό η νίκη του Πανσιφναϊκού έβαλε και αυτόν στο κόλπο, καθώς η ομάδα της Σίφνου έφτασε 3 βαθμούς πίσω από τον Παμμηλιακό και την 4η θέση που υπό προϋποθέσεις μπορεί να «σώσει» την ομάδα που θα την καταλάβει. Πάμε όμως να δούμε όλα τα πιθανά σενάρια και τι ακριβώς «σημαίνει» η κατάληψη της 4ης θέσης.

Αναλυτικά η βαθμολογία σε 8 αγώνες:

1. Φιλώτι                     24 και 21-11 γκολ

2. ΑΟ Πάρου              16 και 18-13 γκολ

3. Πάγος                     14 και 19-13 γκολ

----------------------------------------------------

4. Παμμηλιακός           9 και 16-11 γκολ

----------------------------------------------------

5. Ανδριακός               8 και 16-19 γκολ

6. Πανσιφναϊκός          6 και 5-28 γκολ

Τα παιχνίδια που απομένουν:

9η αγωνιστική

Παμμηλιακός-Πάγος

Φιλώτι-Πανσιφναϊκός

Ανδριακός-ΑΟ Πάρου

10η αγωνιστική

Παμμηλιακός-Φιλώτι

Πανσιφναϊκός-Ανδριακός

ΑΟ Πάρου-Πάγος

Δεδομένο πρώτο: Οι πρώτες 3 ομάδες εξασφαλίζουν την παραμονή τους στην Α’ Κυκλάδων.

Η 4η ομάδα περιμένει τα μπαράζ ανόδου όπου αν ο πρωταθλητής Πανθηραϊκός «ανέβει» στην Γ’ Εθνική ενεργοποιείται η θέση και δίνει αγώνα μπαράζ (μονό σε ουδέτερο γήπεδο) με τον 3ο της βαθμολογίας της Β’ Κυκλάδων Μαρπησσαϊκό για μια θέση στον ήλιο. Αν ο Πανθηραϊκός δεν επιβεβαιώσει τις προσδοκίες και αποτύχει να κερδίσει την άνοδο η 4η θέση δεν έχει πλέον κανένα νόημα αφού οδηγεί την ομάδα που θα την καταλάβει παρέα με τον 5ο και τον 6ο στην Β’ Κατηγορία για την σεζόν 2016-17.  

Δεδομένο δεύτερο: Φιλώτι και ΑΟ Πάρου είναι πλέον εντελώς αδιάφοροι με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

aoparou16mpb

Πιο απλά τα σενάρια για τον Παμμηλιακό είναι τα εξής.

Η ομάδα της Μήλου έχει μία κρυφή ελπίδα να «προλάβει» την 3η θέση αλλά αυτό δεν εξαρτάται από την ίδια. Καταρχήν για να συμβεί αυτό δεν συζητάμε για τίποτα λιγότερο από δύο νίκες επί του Πάγου (που θα «καίγεται» για έναν βαθμό) και επί του Φιλωτίου. Και τα δύο ματς στη Μήλο.

Σε αυτήν την περίπτωση η ομάδα της Μήλου θα φτάσει τους 15 βαθμούς και θα θέλει «δώρο» από τον ΑΟ Πάρου την τελευταία αγωνιστική που υποδέχεται τον Πάγο. Τι είδους «δώρο» θα είναι αυτό; Ευχή για ήττα ώστε να τον προσπεράσει ή στην χειρότερη ισοπαλία που θα φέρει και τον Πάγο στους 15 βαθμούς με τον Παμμηλιακό σε αυτό το ενδεχόμενο να πρέπει να «καλύψει» την διαφορά της ήττας του πρώτου αγώνα στον Πάγο (2-3) αλλά και πιθανή διαφορά τερμάτων (όπως θα δείτε στην βαθμολογία πιο πάνω).

Ο Ανδριακός έχει και αυτός ελπίδες για την θέση εφόσον ο Πάγος χάσει και τα δύο του παιχνίδια και ο Παμμηλιακός κερδίσει τον Πάγο αλλά χάσει από το Φιλώτι. Για την 4η θέση τα πράγματα είναι πιο εφικτά αφού του αρκεί ένα στραβωπάτημα του Παμμηλιακού και νίκες δικές του στην Άνδρο επί του αδιάφορου ΑΟ Πάρου και στην Σίφνο επί του Πανσιφναϊκού.

Ο Πανσιφναϊκός «ψάχνει» ουσιαστικά ένα θαύμα. Καταρχήν οπωσδήποτε νίκη επί του Ανδριακού στην Σίφνο για να καταλάβει την 5η θέση. Προηγουμένως όμως θα πρέπει να κερδίσει στο εντελώς αδιάφορο Φιλώτι, το οποίο όμως έχει κερδίσει ήδη 2 φορές φέτος, μία στον α’ γύρο των μπαράζ παραμονής στη Σίφνο και μία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος μέσα στο Φιλώτι! Στην περίπτωση που οι «μπλε» πετύχουν το απόλυτο των 6 βαθμών φτάνουν τους 12 και χρειάζονται να ξεπεράσουν τον Παμμηλιακό που έχει ήδη 9 και μειωνεκτούν σε ισοβαθμία. Θα πρέπει δηλαδή η ομάδα της Μήλου να μην κερδίσει κανένα από τα 2 παιχνίδια της και να πάρει το πολύ 2 βαθμούς σε αυτά!

xeirokrothma2016