Αθλητισμός

ierakas-andros0418

Οι αθλητές του Α.Σ ΙΕΡΑΞ 1960 συμμετείχαν στο Πανκυκλαδικό Πρωτάθλημα Στίβου που έγινε στις 14-18 Απριλίου στην Άνδρο και κατέκτησαν 8 μετάλλια! (2 χρυσά, 5 ασημένια, 1 χάλκινο).

Πιο αναλυτικά, Πρωταθλήτρια Κυκλάδων στο πιο απαιτητικό και δύσκολο αγώνισμα των αγώνων, τα 2000 μέτρα Παγκορασιδων στέφθηκε η Αθανασία Μαθιουδάκη.

Πρωταθλητής Κυκλάδων επίσης στέφθηκε στα 600 μέτρα Παμπαίδων ο Παναγιώτης Κρομμύδας, που σε μια κούρσα τακτικής κέρδισε εύκολα το αγώνισμα αφήνοντας πίσω του αξιόλογους αθλητές όπως τον 2ο νικητή των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων καθιστώντας τον έτσι μετρ του αγωνίσματος!

Στα 300 μέτρα Παγκορασίδων τις εντυπώσεις έκλεψε η Νταϊάνα Μπάλιου που με λίγους μήνες μόνο προπόνησης κατάφερε να κερδίσει την 2η θέση με καταπληκτική επίδοση που της εξασφάλισε την συμμετοχή της στον Πανελλήνιο Πρωτάθλημα!

Στα 600 μέτρα Παγκορασίδων συμμετείχε η Γραμματική Βαρδαξή μια επίσης νέα αθλήτρια που μετρά μόλις 2 μήνες προπόνησης και κατέκτησε την 3η θέση. Την 1η θέση στο ίδιο αγώνισμα κατέκτησε η Ασημίνα Βαμβούνη Αθλήτρια του Πανναξιακού που γυμνάζεται επίσης με τον προπονητή του Ιέρακα κ.Μανώλη Μουστάκα , η οποία λόγο των κανονισμών μεταγραφής δεν της επιτράπηκε η μεταγραφή της στον Α.Σ ΙΕΡΑΞ 1960 στην μεταγραφική περίοδο του 2017.

Ακόμη μια νέα αθλήτρια που μετράει λίγους μήνες προπόνησης, η Παρασκευή Ξυδού τερμάτισε στην 4η θέση με μια πολύ αξιόλογη επίδοση, χάνοντας για πολύ λίγο το μετάλλιο στο αγώνισμα των 1000 μέτρων Παγκορασίδων. Μετάλλιο το οποίο κέρδισε στην σκυταλοδρομία 4x300 Παγκορασίδων μαζί με τις Αθανασία Μαθιουδάκη Γραμματική, Βαρδαξή και Νταϊάνα Μπάλιου κατακτώντας την 2η θέση στο ομαδικό αυτό αγώνισμα των αγώνων.

Ο θετικός απολογισμός των αγώνων για την ομάδα του Α.Σ ΙΕΡΑΞ 1960 που σε λιγότερο από 2 χρόνια από την ίδρυση του τμήματος στίβου φέρει αυτές τις επιτυχίες χαρακτηρίζεται από τη σωστή και μεθοδευμένη δουλειά που γίνεται στα τμήματα του .

Ο Α.Σ ΙΕΡΑΞ 1960 ευχαριστεί την ANEK Lines και την Aegean Speed Linesπου ως χορηγοί μετακινήσεων του προσέφεραν έκπτωση στο σύλλογο και τον ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων για την φροντίδα των υπόλοιπων μετακινήσεων και της διαμονής των αθλητών στην Άνδρο.