SHARE:

Δημοσιεύτηκε: 3 Νοεμβρίου, 2016 18:16

skoupidia

Άγνωστο παραμένει τι ακριβώς θα συμβεί εντός του 2017 καθώς οι παράνομες χωματερές θα πρέπει να κλείσουν και ο δήμος Μήλου δεν έχει κάνει το παραμικρό για τη δηιουργία οργανωμένου χώρου. Ακόμα ένας τομέας που ο δήμος απέτυχε παταγωδώς!

Οι ανεξέλεγκτες χωματερές έχουν κοστίσει στην Ελλάδα 51,8 εκατ. ευρώ
Στα μέσα του 2017 αναμένεται να κλείσουν οι ανεξέλεγκτοι σκουπιδότοποι στην Ελλάδα, που όχι μόνο επιβαρύνουν το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία αλλά προκαλούν οικονομική αιμορραγία στη χώρα μας, εξαιτίας των προστίμων που υποχρεώνεται να καταβάλλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Από το 2014 έως σήμερα η Ελλάδα έχει πληρώσει τμηματικά χρηματική ποινή συνολικού ύψους 51,8 εκατ. ευρώ για παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, σχετικά με τη λειτουργία χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ). Χάρη στην πρόοδο που έχει επιτελεστεί, έως τώρα, με το κλείσιμο των περισσότερων χωματερών και την περιβαλλοντική αποκατάστασή τους, απομένουν δύο δόσεις του προστίμου, εκτιμά ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ευάγγελος Καπετάνιος, μιλώντας στο Πρακτορείο.
Αναλυτικότερα, με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου υποχρεωθήκαμε να καταβάλουμε εφάπαξ ποσό 10 εκατ. ευρώ αλλά και χρηματική ποινή 80.000 ευρώ για κάθε ΧΑΔΑ που βρίσκεται σε λειτουργία και 40.000 για κάθε χώρο που έχει κλείσει, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο εδώ…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη σελίδα του
MileikaNea.Gr - τώρα και στο Google News

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη σελίδα του MileikaNea.Gr - τώρα και στο Google News

By Published On: 3 Νοεμβρίου, 2016 18:16Categories: Μήλος Ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε περισσότερα