Εάν έχετε  πάρει την μεγάλη απόφαση να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο σκυλάκι, είτε έχετε μεγάλη αυλή και θα περνάει μεγάλο μέρος της ημέρας έξω, είτε πρόκειται να μένει μόνιμα μέσα στο σπίτι σας, πρέπει να πάρετε ένα σπιτάκι για σκύλους για το κατοικίδιο ζώο σας. Τα μικρά σκυλιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στον καιρό, οπότε φροντίστε να περιποιηθείτε σωστά το σκυλάκι σας αγοράζοντας το κατάλληλο καταφύγιο, χρησιμοποιώντας τις ακόλουθες συμβουλές:

thinktank article 5 5 180321Ακριβώς όπως η στέγαση των ανθρώπων, έτσι και τα σπίτια σκύλων κατασκευάζονται είτε πολύ απλά, είτε με κάποιο πιο ιδιαίτερο σχεδιασμό και οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και το μέγεθος που θα επιλέξετε. Πολλοί είναι οι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή ενός σπιτιού για το σκύλο σας, όπως για παράδειγμα η κάλυψη των βασικών αναγκών του.

Το μέγεθος είναι ο βασικός παράγοντας που θα σας βοηθήσει στην αναζήτησή σας. Ο σκύλος σας δεν ενδιαφέρεται για ένα εντυπωσιακό σπίτι, θέλει απλώς να καλύπτει τις βασικές ανάγκες του για άνεση και προστασία από εξωτερικούς παράγοντες. Έτσι, για να είναι ευτυχισμένος ο σκύλος σας, πρέπει να επιλέξτε ένα σπίτι που θα έχει το κατάλληλο μέγεθος ώστε να μπορεί να σηκωθεί όρθιος, να τεντωθεί και να γυρίσει μέσα σε αυτό. Το πολύ μεγάλο μέγεθος δεν θα ήταν καλή επιλογή καθώς το σκυλί θα ένιωθε άβολα σε έναν μεγάλο κενό χώρο.

Εφόσον έχετε επιλέξει το κατάλληλο σπίτι για το κατοικίδιο σας, η επόμενη ερώτηση που πρέπει να απαντήσετε είναι το ποιο θα ήταν το κατάλληλο μέρος να τοποθετήσετε το σπίτι του σκύλου σας.

Η τοποθέτηση του σπιτιού πρέπει να γίνεται πάντα με βάση τις ανάγκες τις κατοικιδίου σας και όχι με το που θα δείχνει πιο όμορφο.
Εάν δεν θέλει να πάει στο σπίτι του μετά από μερικές εβδομάδες, δοκιμάστε απλά να περιστρέψετε το σπίτι του σκύλου ή να το μετακινήσετε σε μια νέα τοποθεσία. Κάθε σκύλος πρέπει να έχει ένα σπίτι είτε βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο είτε μέσα στο σπίτι. Ειδικά τα μικρά σκυλιά μπορούν να κρυώσουν πολύ γρήγορα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Ταυτόχρονα, ορισμένα σκυλιά δεν θα χρησιμοποιήσουν ποτέ ένα σπίτι σκύλων, οπότε μην αισθάνεστε πολύ άσχημα εάν το σκυλί σας επιλέξει να μην καθίσει στο σπίτι του. Τουλάχιστον έχει ένα σπίτι για χρήση, όποτε νιώσει πως θέλει να το χρησιμοποιήσει.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές θα έχετε την ευκαιρία να βρείτε το κατάλληλο σπίτι για το κατοικίδιο σας και να ικανοποιήσετε την ανάγκη του για άνεση και ασφάλεια. Επιλέξτε με βάση τα παραπάνω κριτήρια και να είστε σίγουρο πως θα έχετε κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή.