apofraxeis-spitiousv2

Για να λειτουργεί πάντοτε σωστά το αποχετευτικό δίκτυο σε ένα κτίριο, θα πρέπει να ξέρουμε πως είναι απαραίτητη τόσο η συντήρησή του όσο και η επιδιόρθωση των αποφρακτικών προβλημάτων που ίσως κάποια στιγμή παρουσιαστούν. Το πρώτο στοιχείο μάλιστα δεν αναιρεί το δεύτερο, αφού βλάβες μπορεί να συμβούν ακόμη και στο πιο σωστά συντηρημένο ή καινούργιο αποχετευτικό σύστημα.
Η φυσιολογική φθορά που έρχεται με τον χρόνο, τυχόν αβλεψίες ή κακοτεχνίες, λανθασμένοι χειρισμοί ή ατυχήματα είναι πολύ πιθανό να πλήξουν ή και να αχρηστεύσουν το δίκτυό μας και να χρειαστούμε τη βοήθεια των ειδικών για να δώσουμε λύση. Ωστόσο με τους τακτικούς ελέγχους και τη σχολαστική συντήρηση των αγωγών και των φρεατίων ελαχιστοποιούμε την πιθανότητα να βρεθούμε ξαφνικά προ απροόπτου.
Οι εταιρείες αποφράξεων πάντως, που ασχολούνται με τα θέματα που αφορούν το αποχετευτικό δίκτυο και έχουν ήδη πολλά χρόνια παρουσίας στον χώρο, αναλαμβάνουν και τις δύο εργασίες, τόσο δηλαδή τους ελέγχους και τη συντήρηση όσο και τις αποφράξεις και την αποκατάσταση του προβληματικού τμήματος των αγωγών. Χάρη στην πείρα τους, στον επαγγελματισμό τους, αλλά και στο καλά στελεχωμένο ανθρώπινο δυναμικό τους και τον άρτιο τεχνικό εξοπλισμό τους, έχουν αποδείξει πως αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά κάθε τέτοιο πρόβλημα και προσθέτουν πόντους στο ήδη πλούσιο επαγγελματικό προφίλ τους.
Στην πρώτη περίπτωση, εκείνη των ελέγχων, οι εταιρείες αποφράξεων συνεννοούνται με τους πελάτες ώστε να πραγματοποιούν τακτικούς ελέγχους, ανά έξι μήνες π.χ., και να συντηρούν τα τμήματα εκείνα του αποχετευτικού που παρουσιάζουν παθογένεια. Οι συνεννοήσεις είναι καλύτερο να γίνονται με τους διαχειριστές των πολυκατοικιών και το κόστος να διαμοιράζεται στους ενοίκους και τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων.
Στη δεύτερη περίπτωση, των βλαβών ή των αποφραγμένων σωλήνων, το πρόβλημα συνήθως αφορά ένα διαμέρισμα, εκτός από τις περιπτώσεις όπου έχει να κάνει με κεντρικές δομές, όπως το κεντρικό φρεάτιο ή ο βόθρος, αλλά και πάλι δεν αποκλείεται να επηρεάζει και τα άλλα διαμερίσματα, π.χ. λόγω διαρροών. Σε τέτοιες περιπτώσεις το κόστος βαρύνει αυτόν που διαμένει στο διαμέρισμα, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να προκαλεί άγχος, αφού οι υπηρεσίες αποφράξεων κρατούν χαμηλά τις τιμές και έχουν έναν λογικό τιμοκατάλογο για κάθε υπηρεσία.
Οι απλές αποφράξεις, για παράδειγμα αυτές που αφορούν μια λεκάνη τουαλέτας ή έναν νεροχύτη, κοστίζουν γύρω στα 20 ευρώ, ενώ λίγο πιο ακριβές είναι εκείνες που αφορούν τις σωληνώσεις και μάλιστα αυτές που βρίσκονται σε «τυφλά» σημεία. Χάρη σε απεικονιστικές τεχνικές όπως η χρήση ψηφιακών καμερών οι ειδικοί των αποφράξεων μπορούν να βλέπουν τα σημεία εκείνα που βρίσκονται μέσα στους τοίχους και να πραγματοποιούν επεμβάσεις με τις οποίες οι σωλήνες ξεβουλώνονται και η φυσιολογική ροή του νερού αποκαθίσταται.      
Πολύτιμη όμως είναι και η υπηρεσία που προσφέρουν οι εταιρείες αποφράξεων όταν χρειάζεται να απομακρύνουν μεγάλους όγκους νερού που μπορεί να είναι απειλητικοί, όπως στις περιπτώσεις των πλημμυρισμένων διαμερισμάτων μετά από έντονη βροχόπτωση. Σε τέτοιες καταστάσεις είναι ίσως η μόνη επαγγελματική κατηγορία που μπορεί να βοηθήσει σε συνεργασία με την Πυροσβεστική.
Η παρουσία τους λοιπόν είναι πολύπλευρη και εξαιρετικά σημαντική σε δύσκολες καταστάσεις, γι’ αυτό και χωρίς δισταγμό θα πρέπει να ζητάτε τη βοήθειά τους και να δείχνετε εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους. 

Δείτε εξειδικευμένες υπηρεσίες: https://www.apofraxeis4u.gr/vp/kifisia  

όπως επίσης  https://www.apofraxeis4u.gr/vp/chalandri