Σχετικά άρθρα:
Έπειτα από τη δύσκολη περίοδο της α-κινησίας λόγω της Πανδημίας, το σώμα μας και η ψυχή μας χρειάζονται φροντίδα και αλληλεπίδραση. Η Φιλιώ Λούβαρη μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι επανασύνδεσης με τον Εαυτό, τον Κόσμο και τους Άλλους μέσα από την Τέχνη και την Κίνηση!
ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
- Γνωριμία μέσω της Κίνησης με το σώμα, την αναπνοή, το ρυθμό και τη μουσικότητα για παιδιά προσχολικής ηλικίας
- Σύγχρονος & Κλασικός Χορός (Μπαλέτο) για παιδιά, έφηβους και ενήλικες
- Θεραπευτικό Stretching, ενδυνάμωση της αναπνοής και χαλάρωση για άτομα από 10 ετών
- Κινητικός Αυτοσχεδιασμός και στοιχεία Χορογραφίας για ενήλικες
- Θέατρο (Υποκριτική, Κίνηση, Στοιχεία Θεωρίας και Ιστορίας, Διαδικασία Ομαδικής Δημιουργίας μιας Παράστασης ) / Ομάδα Performance Project
- Υποκριτική, Κίνηση, Στοιχεία Θεωρίας και Ιστορίας του Θεάτρου για υποψήφιους Ανώτερων και Ανώτατων Σχολών (Θεάτρου, Θεατρολογίας, Σκηνοθεσίας, Καθηγητών Χορού, Υποκριτικής Τέχνης) Πανελληνίων Εξετάσεων για μαθητές και μαθήτριες Β’ και Γ’ Λυκείου
- Κατά τη διάρκεια της Χρονιάς θα διοργανώσουμε κι άλλα εργαστήρια, σε συνεργασία με προσκεκλημένους καθηγητές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό (Σύγχρονος Χορός και Διαλογισμός, Yoga, Aerial Yoga, Baby Yoga, Body/Word – Performance Writing, Flamengo)
- Πληροφορίες & Εγγραφές: 6976 778 463 & filiolouvari2@gmail.com
- Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και κατά τη διάρκεια τους θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα της Πολιτείας για την προστασία από τον covid – 19.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η καλλιτεχνική εκπαίδευση δεν είναι απλά μια “επιμόρφωση”, είναι αναγκαία. Ιδιαίτερα ο Χορός, η τέχνη της ανθρώπινης κίνησης, αλλά και το Θέατρο, η τέχνη της υποκριτικής, έχουν ευεργετικές ιδιότητες που βοηθούν και εξελίσσουν το νήπιο, το παιδί, τον έφηβο, τον ενήλικα. Γιατί:
– Αναπτύσσουν την κιναισθητική αντίληψη, την κινητική και συναισθηματική νοημοσύνη
– Καλλιεργούν την ομαδικότητα και τον αλληλοσεβασμό
– Ενδυναμώνουν την αυτοεκτίμηση
– Γυμνάζουν το σώμα, τη φωνή, την αναπνοή και εξελίσσουν το νευρικό σύστημα
– Καλλιεργούν την αίσθηση του ρυθμού, της μουσικότητας και της αρμονίας
– Δίνουν τη δυνατότητα έκφρασης
– Προάγουν την κοινωνική ενσυναίσθηση
– Αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα
– Ψυχαγωγούν
Όπως μπορεί κανείς να φανταστεί, σε αυτά τα αποτελέσματα δεν θα ήταν δυνατό να φτάσουμε με ξεπερασμένες μεθόδους διδασκαλίας, αλλά εφαρμόζοντας την “Παιδαγωγική Της Χαράς”, που εστιάζει σε μια εκπαίδευση που πυρήνας της είναι το παιχνίδι, το ομαδικό πνεύμα, ο σεβασμός στον μαθητή και η αδιάκοπη αλληλεπίδραση μεταξύ δασκάλου και μαθητή.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ
Η Φιλιώ Λούβαρη Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού “Μοριάνοβα – Τράστα” (Κρατικό δίπλωμα Καθηγήτριας Κλασικού και Σύγχρονου Χορού), του Κρατικού Πανεπιστημίου “Paris 8” του Παρισιού (Μεταπτυχιακό «Ιστορία, Αισθητική, Φιλοσοφία του Σύγχρονου Χορού”), της Ακαδημίας Χορού “Isola Danza” της Μπιενάλλε της Βενετίας υπό τη διεύθυνση της Carolyn Carlson (Τελειοποίηση Επαγγελματία Χορευτή και Performer) και του Εργαστηρίου Υποκριτικής Τέχνης “Άκης ∆αβής” (Ηθοποιός). Έχει επίσης σπουδάσει πιάνο και ανώτερα θεωρητικά της μουσικής στο “Εθνικό Ωδείο Αθηνών”. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά και έχει βασικές γνώσεις στα Ισπανικά.
Είναι από το 1995 ερμηνεύτρια σε παραστάσεις χορού και θεάτρου και έχει συνεργαστεί με χορογράφους και σκηνοθέτες στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελβετία, τη ∆ανία και την Αγγλία. (ΚΘΒΕ, ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, Χοροθέατρο Ροές, Φεστιβάλ της Αβινιόν, Ομάδα Χορού της Μπιενάλλε της Βενετίας, “Ασώματες Δυνάμεις”, “Λάθος Κίνηση”, Ensemble di Mischa Van Heocke, Θέατρο Διόνυσος Λευκωσίας, Gossum Art Illery Δανία και Λονδίνο κ.α.).
Έχει χορογραφήσει και σκηνοθετήσει 14 έργα Χορού, Θεάτρου και Χοροθεάτρου. ∆ιδάσκει χορό τα τελευταία 16 χρόνια και θέατρο τα τελευταία 9 χρόνια. Έχει επιμεληθεί την κίνηση και τη χορογραφία σε αρκετές θεατρικές παραγωγές.
Έχει τιμηθεί με την Κρατική Υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ. 1996), την Κρατική Υποτροφία της Μπιενάλλε της Βενετίας (2000) και την Χορηγία του Ιδρύματος Πολιτισμού και ανάπτυξης ΝΕΟΝ (2016).
Το 2015 εγκαταστάθηκε στη Μήλο και λίγο αργότερα ίδρυσε την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία “Διεθνές Κέντρο Χορού & Θεάτρου Μήλου” https://www.facebook.com/dance.theatre.milos που έχει σκοπό την καλλιτεχνική ευαισθητοποίσηση και πολιτιστική ανάπτυξη της κοινότητας, την συμπερίληψη και τη συμμετοχή των κατοίκων και των περαστικών ταξιδιωτών του νησιού, την καλλιέργεια της Τέχνης και της Καλλιτεχνίας εκτός μεγάλων αστικών κέντρων και την πολιτιστική και τουριστική προβολή της Μήλου και του Αρχαίου Θεάτρου της σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, με πολλές συνεργασίες με ομάδες και καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Διετέλεσε Καλλιτεχνική Διευθύντρια του 26ου Φεστιβάλ Δήμου Μήλου, ενώ η τελευταία δράση της ομάδας “Από τη θάλασσα” https://www.facebook.com/FromTheSeaArtInMilos πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Μήλου.
H φωτογραφία του Απόστολου Ζαχαράκη στο Αρχαίο Θέατρο Μήλου είναι από τη Δράση “Από τη θάλασσα” (2021)