"Μηλέικα Νέα"

article thumbnailΜε απόφαση της αναπληρώτρια υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουράς αναγνωρίσθηκαν ως Iαματικές 6 Πηγές της χώρας. Αναλυτικά αναγνωρίσθηκε ως ιαματικός: Α)ο φυσικός πόρος “νερό πηγής Μπανιώτη – Χέλωβα Λυσιμαχίας, Ζωγοπούλου”, που βρίσκεται στη περιοχή Χέλωβα –...

Νότιο Αιγαίο

article thumbnailΗ Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, οργανώνει το σεμινάριο «DATA MEDITERRANEAN» with Trip Advisor, 5 Μαΐου 2016, στο ξενοδοχεί Amathus στη Ρόδο Οι εγγραφές συνεχίζονται Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Διεύθυνση Τουρισμού, σε...

Κυκλαδίτικα

article thumbnailΣε πλήρη και κανονική λειτουργία θα τεθεί από τις 16 Ιουλίου το νέο αεροδρόμιο της Πάρου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης κατά την επίσκεψη του στο νησί. Ο κ. Σπίρτζης γνωστοποίησε, επίσης, ότι...

Αθλητισμός

article thumbnailΗ οδυνηρή ήττα στην Σίφνο ψαλίδισε τις ελπίδες του Παμμηλιακού για το αυτονόητο, την παραμονή του δηλαδή και του χρόνου στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος Κυκλάδων. Η ομάδα της Μήλου βρίσκεται πλέον 5 βαθμούς μακρυά από την 3η θέση και τον...

Μικρά Μηλέικα

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Τριοβασάλου-Αγίου Σπυρίδωνα σε συνεργασία με την Μουσική Ομάδα Μήλου παρουσιάζει το μουσικό αφιέρωμα «Στ’αποστόλη το κουτούκι» με τον Απόστολο Καλδάρα, την Πέμπτη 5 Μαΐου και ώρα 20.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Μήλου «Γ.Ηλιόπουλος». Τιμή εισόδου: 7 ευρώ. Τα έσοδα θα διαυεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Μέγας Χορηγός IMERYS. (28/04/2016)

Διαβάστε περισσότερα..

Δήμος

article thumbnailΤο Σάββατο 23 Απριλίου στις 20:00, θα συνεδριάσει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Μήλου, η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Μήλου, με τα παρακάτω θέματα: 1. Παρουσίαση των εκθεσιακών συμμετοχών 2. Πρόγραμμα...

Κιμωλιάτικα

article thumbnailΟι ευχές και ο αγώνας της Κιμώλου για προσέγγιση ταχυπλόου στο γειτονικό νησί επιτέλους έπιασαν τόπο! H Aegean Speed Lines στα πλαίσια της καλύτερης εξυπηρέτησης του επιβατηγού κοινού και των αναγκών που δημιουργήθηκαν εντάσσει στα δρομολόγια του...

Στρατηγική τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το 2015.

perifereia notiou aigaiouΟριστικοποιήθηκε η στρατηγική τουριστικής προβολής των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Στη συνεδρίαση της επιτροπής τουρισμού της ΠΝΑΙ την 31η Ιανουαρίου εγκρίθηκε το πρόγραμμα συμμετοχής στις εγχώριες και διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και σε Road shows κατά το έτος 2015.

Οι αμέσως επόμενες τουριστικές εκθέσεις στις οποίες θα συμμετάσχει η ΠΝΑΙ είναι η BIT του Μιλάνο (12-14 Φεβρουαρίου) και η Grekland Panorama στη Στοκχόλμη (13-15 Φεβρουαρίου) με ιδία συμμετοχή της Περιφέρειας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει πλέον η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην προβολή στη γερμανική αγορά και ενισχύει την παρουσία των 49 νησιών των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου στη διεθνή έκθεση τουρισμού του Βερολίνου (ITB BERLIN 4-8 Μαρτίου) με αυτόνομη συμμετοχή σε ένα περίπτερο 100 τ.μ. εξοπλισμένο με προηγμένα μέσα τεχνολογίας.

Στο περιθώριο της ΙΤΒ έχουν προγραμματισθεί από τη Διεύθυνση Τουρισμού της ΠΝΑΙ μία σειρά από ειδικές δράσεις με στόχο να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα προβολής ώστε μέσα από μία πολύπλευρη παρουσία να επιτευχθεί το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα προβάλλονται στο virtual market της ITB.

Επόμενος σταθμός για τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι η τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας στις 18-21 Μαρτίου (συμμετοχή μέσω του ΕΟΤ).

Στον προγραμματισμό της Διεύθυνσης Τουρισμού της ΠΝΑΙ περιλαμβάνεται και η συμμετοχή στην “Cruise Shipping Sea Trade” στο Μαϊάμι της Φλόριντα ων ΗΠΑ στις 16-19 Μαρτίου (συμμετοχή μέσω του ΕΟΤ). Στη συγκεκριμένη περίπτωση η συμμετοχή θα εξαρτηθεί από το ενδιαφέρον που θα δείξουν τα κατά τόπους Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία στα οποία απευθύνεται η εξειδικευμένη αυτή έκθεση θαλάσσιου τουρισμού.  Επίσης έχει προγραμματιστεί η συμμετοχή στην ΒΙΤΕ 2015 στο Πεκίνο στις 26-28/06/2015 όπου επίσης η παρουσία της ΠΝΑΙ εκεί θα εξαρτηθεί από το ενδιαφέρον συμμετοχής των νησιών.

Η ΠΝΑΙ στοχεύει με την παρουσία στην World Travel Market του Λονδίνου (2-5 Νοεμβρίου), μία από τις πιο σημαντικές τουριστικές εκθέσεις, να συμμετάσχει αυτόνομα με ένα περίπτερο σύγχρονο και ανανεωμένο στο οποίο θα προβάλλονται και τα 49 νησιά ενωμένα, ενισχύοντας την δυναμική του συνόλου. Το περίπτερο του Λονδίνου θα είναι μοντέρνο και εξοπλισμένο με σύγχρονα μέσα τεχνολογίας, ενώ έχουν επίσης προγραμματισθεί διάφορες παράλληλες δράσεις προβολής.

Αυτόνομη επίσης θα είναι η παρουσία των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στην τουριστική έκθεση International Luxury Travel Market (ILTM 30 Νοεμβρίου - 3 Δεκεμβρίου) στις Κάννες με στόχο την ανάδειξη του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που προσφέρουν τα πολυτελή ξενοδοχεία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Τιμώμενη Περιφέρεια

Στην Greek Tourism Expo που θα πραγματοποιηθεί στις 4-6 Δεκεμβρίου 2015 και απευθύνεται στην εγχώρια τουριστική αγορά, η ΠΝΑΙ θα είναι η τιμώμενη περιφέρεια. Πρόκειται για μία νέα έκθεση με καινοτομίες μέσα από την οποία η ενισχυμένη προβολή των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, εκτιμάται ότι θα επηρεάσει θετικά την αύξηση του εγχώριου τουριστικού ρεύματος.

Τέλος, η Διεύθυνση Τουρισμού της ΠΝΑΙ θα λάβει μέρος στο Dubai Air Show που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το διάστημα από 8 έως 12 Νοεμβρίου 2015. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, στόχος είναι η προσέγγιση αεροπορικών εταιρειών και το άνοιγμα νέων αγορών οι οποίες παρουσιάζουν πολλές και καλές προοπτικές. Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού θεωρεί αυτή την έκθεση κρίσιμη διότι θεωρεί υψίστης σημασίας την απευθείας σύνδεση με νέες αγορές. Για ταυτόν τον λόγο έχουν προγραμματιστεί travel shows, workshops, road shows, δημοσιογραφικά ταξίδια, forum από travel agents και tour operator που θα ενισχύσουν τις παραπάνω προσπάθειες.  

Travel Shows & Tourism Workshops

Αρχικά η Διεύθυνση Τουρισμού της ΠΝΑΙ έχει προγραμματίσει να συμμετάσχει στο 2ο GREEK DELUXE TRAVEL SHOW που θα πραγματοποιηθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένα στο Ντουμπάι στις 25 Φεβρουαρίου 2015 και στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας στις 2 Απριλίου 2015.

Η εκδήλωση στο Ντουμπάι και στην Κωνσταντινούπολη τελεί υπό την αιγίδα της marketing Greece του ΣΕΤΕ σε συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες “Emirates” και “Turkish Airlines” αντίστοιχα. Παράλληλα, έχουν δρομολογηθεί επαφές με τουριστικούς φορείς καθώς και άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Στην προσπάθεια προσέγγισης των χωρών της Ανατολής, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου προγραμματίζει εκδηλώσεις με travel agents, tour operators, δημοσιογράφους και αεροπορικές εταιρείες όπου θα παρουσιαστούν τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Τεχεράνη του Ιράν. Με αφορμή το άνοιγμα γραμμής Αθήνας – Τεχεράνης της Aegean Airlines τον Ιούλιο του 2015 η αγορά αυτή δεν μπορεί να λείπει από τα νησιά μας, και πόσο περισσότερο όταν 19 Μαρτίου έως 25 Απριλίου (Διακοπές Πρωτοχρονιάς στο Ιράν) 3.5 εκ. κόσμος ταξιδεύει εκτός Ιράν.

Αντίστοιχη εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας στις 19 Απριλίου όπου θα συμμετάσχει η Διεύθυνση Τουρισμού της ΠΝΑΙ με την Tourism Today Events και Mideast Travel σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

Τέλος, η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στο πλαίσιο της προσπάθειας προσέλκυσης νέων αγορών, πέρα από Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ιράν, προγραμματίζει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην Ιορδανία, μία αγορά στην οποία τα νησιά της Περιφέρειας μας είναι ιδιαίτερα δημοφιλή.

Σε όλη αυτήν την προσπάθεια , όλα τα νησιά θα έχουν την δυνατότητα προβολής για να διεκδικήσουν μερίδιο αγοράς.

Vipera LeBETina

Vipera Lebetina
IMAGE Με τις Προβλέψεις του Φώντα Τσούνη.
Τρίτη, 26 Απρίλιος 2016
Καλημέρα. Όσο και αν το… παλέψουμε, στοιχηματικό ενδιαφέρον από την σημερινή μέρα δεν προκύπτει με τίποτα… Το πρόγραμμα είναι σχετικά μικρό και πρέπει να ψάξεις με το… κιάλι για να βρεις ομάδες που θα  μπορούσες να εμπιστευτείς. Αφού πρώτα... Περισσότερα...

Ακολουθήστε μας

Τοπικές Λιχουδιές

Καρπουζόπιτα

karpouzopita


1.
Μισό καρπούζι (περίπου 5 - 6 κιλά)
2. 2 - 3 κουταλιές ελαιόλαδο, Σουσάμι, Κανέλα, Μέλι (περίπου 200 ml)
3.
Αλεύρι, 2 κουταλιές ζάχαρη

Κόβεις το καρπούζι σε μικρά κομμάτια και το καθαρίζεις απο τα κουκούτσια. Το βάζεις σε ένα σουρωτήρι και το στίβεις με τα χέρια ώστε να χάσει όσο πιο πολλά υγρα γίνετε αλλά να μην το διαλύσεις κιόλας. Μπορείτε κάτω από το σουρωτήρι να έχετε κάτι ώστε να μαζέψετε τον χυμό που θα βγεί και να τον πιείτε όσο θα ψήνετε την καρπουζόπιτα.

Περισσότερα

Μηλέικα Πιταράκια

pitarakiaΓια το Μίγμα:

1. 1/2 κιλό αλεύρι
2. 1 1/2 φλυτζάνι νερό χλιαρό
3. 2 κουταλιές λάδι ελιάς
4. χυμό μισού λεμονιού
5. αλάτι


Για τη Γέμιση:

1. Ξερό τυρί Μήλου
2. 1 μεγάλο κρεμμύδι, ξερό, τριμμένο
3. πιπέρι
4. λάδι για το τηγάνισμα

Βάζετε το αλεύρι σε μια μικρή λεκανίτσα.

Περισσότερα

Χταπόδι Κρασάτο

xtapodi krasato1. χταπόδι
2. 3 ψιλοκομμένες αποφλοιωμένες ντομάτες
3. δάφνη
4. λάδι
5. ½ ποτήρι κρασιού κρασί κόκκινο
6. 2 σκελίδες σκόρδο
7. αλάτι, πιπέρι

Βράζουμε το χταπόδι. Μόλις βράσει το κόβουμε σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι βαθύ. Τσιγαρίζουμε σε αυτό το χταπόδι με την δάφνη και τις σκελίδες σκόρδο (τις οποίες τις τοποθετούμε ολόκληρες, έχοντας τες μόνο πιέσει να ανοίξουν).

Περισσότερα

Σκορδολαζάνια

lazaniaΣυστατικά:

1. 1 πακέτο λαζάνια
2.
5 κ.σ. μπελτέ
3. αλάτι, πιπέρι
4. ελαιόλαδο

 

Για τη σκορδαλιά:

1. 3-4 σκελίδες σκόρδο
2.
3-4 πατάτες βραστές (κάπως μεγάλες)
3.
λάδι και
4.
ξύδι

Περισσότερα

Γλυκό Κουφέτο

glyko_koufeto1

1) 1 κιλό Κολοκύθα καθαρισμένη
(καλύτερα λευκή)
2) 1/2 κιλό ζάχαρη
3) 1/2 μέλι
4) 1 φλυτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα, κομμένα στη μέση κατά μήκος
5) 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού νερό
6) Χυμός ενός λεμονιού

Κόβετε την κολοκύθα σε λεπτές φέτες, όπως τις τηγανητές πατάτες και την αφήνετε μέσα σε ασβεστόνερο για 5 λεπτά. Την ξεπλένετε πολύ καλά και την στραγγίζετε.

Περισσότερα

Γαριδοβουτιές

garidobouties

1) 10 μέτριες ντομάτες
2) 20 μέτριες γαρίδες καθαρισμένες (κρατάμε τα κεφάλια)
3) 2 κ.σ. ελαιόλαδο
4) 1 ποτήρι κρασί λευκό
5) 5 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
6) 5 κ.γλ. κοφτά πέστο βασιλικού
7) Αλάτι, πιπέρι

Αφαιρούμε τη σάρκα από τις ντομάτες και ψήνουμε χωρίς το καπάκι τους, όρθιες, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20.

Περισσότερα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.